Katalonsko selo odlučilo: Žene mogu u toplesu na bazen

Žene u selu nadomak Barselone izglasale su da javne bazene mogu da koriste u toplesu, odbacivši lokalnu zabranu.
Katalonsko selo odlučilo: Žene mogu u toplesu na bazen
Foto: Pixabay
Među ženama koje su glasale u katalonskom selu L'Ametlja del Valjes, 61 odsto njih glasalo je za kupanje bez gornjeg dela kupaćeg kostima, dok je 39 odsto bilo protiv tog predloga.
 
Glasanje, čije je rezultat pravno obavezujući, organizovale su katalonske lokalne vlasti za ženske osobe starije od 16 godina, a u glasanju je učestvovalo ukupno 379 žena.
 
Žene su se založile za glasanje nakon što se prošlog leta policija pojavila na jednom od bazena i naložila dvema ženama da obuku gornji deo kupaćeg kostima. Te dve žene u toplesu tada je policiji prijavio spasilac na bazenu.
 
Ovaj slučaj je izazvao protest meštana koji su podržali žene, pri čemu su kupači - kako žene, tako i muškarci - otišli na bazen noseći gornji deo kupaćeg kostima na kojem su bile nacrtane bradavice.
 
Ovo selo sa 8.000 stanovnika nalazi se 35 kilometara severno od Barselone.
  • kimi

    13.06.2018 19:45
    Cekaj ovo je malo licemerno. zasto samo za starije od 16g? I zasto samo zene glasaju ? Dal to znaci da toples ima sexualnu konotaciju?
    Ako da, jel je mladjima od 16 zabranjen ulaz na taj bazen?
    Ne volim Amere ali neke stvari odrade 100% kako treba, npr ko ne zna eto sad ce znati ..
    Drzava New York je pre neko vreme imala glasanje za istu ovu stvar, stim da su oni otisli dalje, i nisu u pitanju samo bazeni nego UOPSTENO ,fora, ako mogu muski biti na ulici bez gornjeg dela, ,mogu i zenske.
    I taj predlog glasanja nije cak ni bio ZA ili PROTIV, nego je bio ,ako mogu muski mogu i zene ako ne mogu zene ne mogu ni muski , dakle da nije proslo ,onda bi i muskima bilo zabranjeno da budu bez gornjeg dela! I jos nesto, i to u Americi, najlicemernijoj drzavi na svetu , nema veze dal imas 16 18 57 33 11 9 13g .. vazi sa sve i to bilo kuda!
    E sad to sto verovatno to niko ziv tamo ne praktikuje je vec druga tema ...


    ps ovaj sto sve vise voli kataloniju , moze pitanje ? da zivis tamo sad ,od sutra, i da imas cerku od 16g ,jel bi ti bilo ok da bude toples? cisto da vidim dal si licimur ili ne
  • Sedam

    13.06.2018 11:13
    Sve više volim Kataloniju.
  • Brban

    13.06.2018 02:59
    Spansko selo dobija novo znacenje!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Španski sud zabranio društvenu mrežu Telegram

Okružni sud u Španiji zabranio je rad društvenoj mreži za slanje poruka - Telegram, nakon pritužbi medijskih kompanija da je ona omogućava korisnicima da postavljaju njihov sadržaj bez dozvole.

Marihuana u Nemačkoj legalna od 1. aprila

Plan Vlade Nemačke da liberalizuje pravila o kanabisu prešao je i poslednju prepreku u Parlamentu čime je otvoren put da posedovanje ograničenih količina marihuane bude dekriminalizovano 1. aprila.

Počeo šahovski turnir za mlade u Beogradu

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević i predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić otvorili su danas u Beogradu "Šahovske susrete budućih šampiona".