Bloger ubijen nakon seminara o tome kako rešiti svađe na internetu

Japanskog blogera poznatog pod nadimkom Hageks ubio je korisnik interneta s kojim se posvađao onlajn, pošto je održao seminar o svađama na internetu i načinima na koje ih je moguće rešiti.
Bloger ubijen nakon seminara o tome kako rešiti svađe na internetu
Foto: Pixabay
Ubistvo Kenićira Okamota, zaposlenog u jednoj kompaniji u Tokiju, stručnjaka za informatičku bezbednost koji je nekoliko puta nastupio na televiziji, bilo je planirano, objavila je policija. Pronađen je mrtav u toaletu, s više ubodnih rana od noža.
 
Okamoto (41) je u nedelju, piše na njegovom blogu, održao seminar u Fukuoki o svađama na internetu želeći da podeli svoja iskustva koja je stekao u različitim kontaktima na internetu i o tome kako ih rešiti.
 
Njegov ubica je uhapšen i priznao je zločin, a čin je opravdao time što je "mrzeo" blogera.
 
Japanski internet je mesto brojnih svađa i uznemiravanja za koje su odgovorne osobe koje često skrivaju svoj pravi identitet.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.