Saudijska Arabija zbog smrti dece zabranjuje pojedine video igre

Saudijska Arabija saopštila je da zabranjuje dugačku listu popularnih video igara nakon što su se pojavili navodi da je dvoje dece izvršilo samoubistvo jer su na to bila ohrabrena u onlajn igri.
Ukupno će biti zabranjeno 47 igara, među kojima su "Grand Theft Auto V", "Assassin's Creed 2" i "Witcher", zbog nenaznačenih kršenja pravila i propisa.
 
Zabrana je odgovor na smrt 13-ogodišnje devojčice i 12-ogodišnjeg dečaka koji su se prema nekim izveštajima ubili nakon što su igrali igru na društvenim mrežama, takozvanog "Plavog kita", iako nije precizirano da li je to tačno.
 
U igri izazova poznatoj kao "Plavi kit" učesnici dobijaju razne zadatke koje treba da ispune, a igra se završava pozivom na samoubistvo igrača.
  • JovaNS

    17.07.2018 15:46
    Ha
    Najbolje od svega? 90% igara sa spiska su za 16+ ili čak 18+ godina, tako da deca stvarno ne bi trebalo da ih igraju kada bi već primenjivali postojeće zakone.
  • Vukadin

    17.07.2018 10:00
    Sponzorisanje terorističke grupe ISIS, ok.
    Tretiranje žena kao prema predmetima i lišiti ih osnovnih ljudskih prava, ok.
    Video igre, e u tom grmu čuči zec.

    Šta više reći o toj naciji i narodu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.