Većina samaca za svoj status okrivljuje loš izgled

Loš izgled, nizak stepen samopouzdanja i nedostatak napora u pronalasku partnera su, smatraju samci, glavni razlozi zbog kojih nisu u ljubavnoj vezi, rezultati su novog istraživanja.
Većina samaca za svoj status okrivljuje loš izgled
Foto: Pixabay
Samački život može biti izuzetno koristan, pokazuje novo istraživanje, jer može poboljšati društveni život i povećati fizičke aktivnosti. Ipak, većina samaca priželjkuje stabilnu ljubavnu vezu.
 
Nedavno istraživanje je pokazalo zašto muškarci, ili konkretnije Reddit korisnici, smatraju da su "osuđeni" na samački život. Iako bi odgovor mogao biti da ne zavisi sve od njih, ima, smatraju samci, važnijih stvari. 
 
Razlog njihovog statusa može biti povezan i sa njihovom fizičkom atraktivnošću i veštinama flertovanja.
 
Pomoćnik profesora na Fakultetu humanističkih, društvenih nauka i prava na Univerzitetu Nikozija na Kipru, Menelaos Apostolou, odlučio je da sprovede istraživanje postavivši pitanje na Redditu zašto su muškarci sami. Dobio je 20.207 odgovora. 
 
Istraživači su zatim analizirali odgovore, navodeći potom da većina korisnika Reddita, samaca, smatra je razlog za njihov status "loš izgled". Nisko samopouzdanje ili poverenje je na drugom mestu, a slabi napori i nedostatak interesa na trećem i četvrtom mestu. Na petom mestu su bile loše veštine flertovanja.
 
Apostolu je objasnio da savremeni muškarci mogu imati poteškoća u pravljenju prvog poteza zbog načina na koji je njihova romantičnost evoluirala vekovima.
  • lone

    09.08.2018 12:44
    Većina samaca za svoj status okrivljuje loš izgled.

    Manjina samaca uživa u svom statusu ...
  • Nikola

    09.08.2018 09:57
    Facebook
    Facebook je glavni krivac za to. Gledaju izmontirane slike i imaju visoko misljenje o sebi kako ima gomila lepih devojaka i odu iz realnosti gde sede sami u svome stanu. Oni misle da super izgledaju a ne lose kao sto pise u clanku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin