Policija zatvorila muzej o narkobosu

Kolumbijska policija zatvorila je mali muzej u Medeljinu koji je prikazivao život i vreme zloglasnog narkobosa Pabla Eskobara, jer njegovi vlasnici nemaju dozvolu za obavljanje aktivnosti, saopštile su vlasti.
Navedeno je da je u muzeju bilo sedam posetilaca kada je policija u sredu izvela raciju i zapečatila ulaz. 
 
Muzej kojim je rukovodio Eskobarov 71-ogodišnji brat Roberto bio je popularna lokacija na takozvanoj "narko turi" u Medeljinu. Ta kontroverzna tura vodi posetioce na nekoliko mesta povezanih sa životom Pabla Eskobara, medju kojima su njegova grobnica, zatvor koji je izgradio za sebe i luksuzna vila koju su njegovi neprijatelji bombardovali. 
 
Gradonačelnik Medeljina Federiko Gutijeres je rekao da su takve ture legalne ali da mu se ne dopadaju jer promovišu "mafijašku kulturu". 
 
"Šta ako bismo pričali priče žrtava (trgovine drogom) i učinili nešto da ih ne zaboravimo, umesto da ljude koji su napravili toliku štetu prikazujemo kao legende", rekao je on nakon što je objavio zatvaranje muzeja. Gutijeres je vodio kampanju za promenu gradske kulture i izjašnjavao se protiv televizijskih serija koje se bave životima medeljinskih narkobosova. 
 
On je ranije ove godine izneo planove za rušenje Monaka, napuštene šestospratnice koja je pripadala Eskobaru, i pretvaranje lokacije u park u kom će biti spomenik žrtvama kolumbijskih kartela, uključujući i stotine policajaca ubijenih po Eskobarovom naredjenju. 
 
"Ubedjen sam da svi simboli bezakonja moraju pasti", rekao je gradonačelnik.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Španski sud zabranio društvenu mrežu Telegram

Okružni sud u Španiji zabranio je rad društvenoj mreži za slanje poruka - Telegram, nakon pritužbi medijskih kompanija da je ona omogućava korisnicima da postavljaju njihov sadržaj bez dozvole.

Marihuana u Nemačkoj legalna od 1. aprila

Plan Vlade Nemačke da liberalizuje pravila o kanabisu prešao je i poslednju prepreku u Parlamentu čime je otvoren put da posedovanje ograničenih količina marihuane bude dekriminalizovano 1. aprila.

Počeo šahovski turnir za mlade u Beogradu

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević i predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić otvorili su danas u Beogradu "Šahovske susrete budućih šampiona".