Hong Kong zabranjuje elektronske cigarete

Hong Kong planira da zabrani elektronske cigarete i druge nove uređaje za pušenje radi zaštite javnog zdravlja, izjavila je liderka te poluautonomne kineske teritorije Keri Lam.
Hong Kong zabranjuje elektronske cigarete
Foto: Pixabay
Ona je istakla da njena vlada radi na predlogu zakona koji će zabraniti uvoz, proizvodnju, prodaju, distribuciju i reklamiranje elektronskih cigareta.
 
U Hong Kongu, zabrana pušenja na javnom mestu značajno je smanjila korišćenje cigareta, nakon čega je i u kontinentalnom delu Kine uvedena ista zabrana.
 
Upotreba e-cigareta naišla je na oštre kritike u svetu, a više od dvadeset zemalja ih je već zabranilo. Brojne lokalne vlasti u SAD takođe su preduzele napore da ograniče njihovu dostupnost, naročito zbog mogućnosti da mladi postanu zavisnici i da počnu da konzumiraju duvan.
 
Širom sveta, tržište cigareta je u padu, iako kontinentalni deo Kine ostaje najveći proizvođač i potrošač duvanskih proizvoda, budući da više od polovine muškaraca puši.
 
Američka agencija AP navodi takođe da nema dovoljnih istraživanja o dugoročnim efektima e-cigareta i o tome da li pomažu pušačima da ostave cigarete.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin