FOTO, VIDEO: Šta nudi najskuplja avionska karta na svetu

"Etihad ervejz" nudi povratnu kartu od Londona do Melburna koja košta za 70.500 evra.

To podrazumeva boravak u "penthausu na nebu" – apartmanu "The Residence" u najvećem putničkom avionu na svetu.

Ova cena je nadmašila do sada najskuplju avionsku kartu na relaciji Njujork-Mumbaj koja je koštala oko 66.630 evra.

Kupcima ove karte na raspolaganju će biti trosobni apartman u "erbasu A380-800", sa ličnim batlerom i kuvarom. Na raspolaganju će im biti i dnevni boravak, spavaća soba i kupatilo sa tuš-kabinom.

Apartman "The Residence" prvi je trosobni apartman na jednom komercijalnom letu i pomogao je kompaniji "Etihad ervejz" da osvoji brojne nagrade za putovanje prvom klasom.



Apartman je ukupne površine od 12 kvadratnih metara, nalazi se na gornjoj strani aviona A380 i prima jednu ili dve osobe. Dnevni boravak ima 32-inčni LCD televizor, kauč prekriven kožom i dva trpezarijska stola, gde vrhunski batleri služe jela koja su pripremili kuvari u avionu.

Iz hodnika se ulazi u spavaću sobu koja se može pohvaliti velikim bračnim krevetom koji je prekriven dizajniranom italijanskom posteljinom. Na zid je fiksiran 27-inčni LCD TV.

Pre sletanja putnici se mogu osvežiti u kupatilu koje ima tuš, ogledalo i fen za kosu.

Troškovi avionske karte uključuju i luksuzni prevoz do aerodroma, privatno prijavljivanje na let (čekiranje karte), pristup privatnom salonu i osobu zaduženu za prtljag.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.