Crna Gora: Obavezan dokaz o plaćenom smeštaju ili kazna 300 evra

Sve više državljana BiH koji su proveli godišnje odmore u Crnoj Gori žali se da su pri izlasku iz ove države morali da plate kaznu od 300 evra jer navodno njihov boravak nije prijavljen policiji u roku od 24 sata, piše Patria, novinska agencija Bosne i Hercegovine Patria.

S obzirom da je tek pola letnje sezone, a mnogi se spremaju na letovanje na Crnogorskom primorju važno je da turisti znaju šta ih može očekivati. To nije samo slučaj Crne Gore. Takvo zakonsko rešenje važi za sve države regiona.

Očito je da turisti moraju da traže i čuvaju račun o plaćenom smeštaju. Iz MUP-a Crne Gore za Patriju su potvrdili da je potrebno izvršiti prijavu.

"Kao i do sada, dovoljno je što gost ostavlja ličnu kartu ili pasoš tamo gde je našao smeštaj, privatno ili u hotelu. Prijava nije potrebna ako se nalazite u tranzitu kroz Crnu Goru", kaže Stanko Čabarkapa, savetnik u MUP-u Crne Gore u Odeljenju za integrisano upravljanje granicom i graničnim prelazima.

Međutim, postoji i opasnost da vlasnici smeštaja ne prijave goste.

"U tom slučaju krivi su oni koji su vam dali smeštaj i za to treba da snose posledice", kaže Čabarkapa.

Dakle, turisti koji posećuju Crnu Goru, moraju tražiti račun za smeštaj kako bi bili sigurni da neće imati problema na granici prilikom napuštanja ove države.

  • ns ja

    26.07.2016 11:47
    Ovo prosto nije tačno! Obična laž za širenje panike, nikakav račun, nego treba da prijave boravak i plate boravišnu taksu. Ako su kod rođaka da prijave isti taj boravak za ukupan boravak cena je 1 eur po osobi . Uđite sa LK ne sa pasošem i prijavite boravak npr 7 dana ako vam je previše 14. Inače zaista prete kaznama na granici ako nemate nikakav papir, (prete, ali ne znam da su nekome još naplatili)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.