Top destinacije za posetiti u 2017.

Za one koji su već sanjaju o godišnjem odmoru naredne godine, stranica LonelyPlanet.com donosi top destinacije koje vredi posetiti, a da nisu nužno egzotične.

Ova turistička kompanija je objavila listu top mesta za posetiti u 2017. godini, a predvodi je Kanada nakon koje sledi Kolumbija. Najveću vrednost ima Nepal, a priliku za avanturu dobićete putovanjem u Severni Vels.

Lista predviđa najtoplije trendove, destinacije i iskustava, naglašavajući top deset zemalja, gradova, regija i mesta s najvećom vrednosti.

Ovogodišnji stručnjaci koji su pravili listu smatraju da je Kanada najbolja zemlja za posetiti naredne godine zahvaljujući svojim prekrasnim krajolicima, ljubaznim domaćinima, slabom kanadskom dolaru i hrani. Kanada naredne godine slavi 150. rođendan, uz veliki broj događaja predviđenih za proslavu.

Kolumbija je na drugom mestu zahvaljujući bogatstvu kulture, prirode i gostoljubivosti. Stručnjaci LonelyPlanet.com kažu da je u zemlji decenijama bio građanski rat koji je ostavio bogatu istoriju.

U međuvremenu je Finska dobila treće mesto s čitavim nizom događaja planiranih za stogodišnjicu zemlje naredne godine, uključujući i koncerte na otvorenom, kulinarska iskustava i večeri saune.

Stručnjaci preporučuju i posetu Maču Pikču pre otvaranja žičare do Choquequirao.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja