Zbog helanki devojčice izbačene iz aviona

Američka avio-kompanija Junajted erlajnz našla se pod lavinom osuda sa društvenih mreža pošto je zabranila dvema devojčicama da se ukrcaju u avion u Denveru, samo zato što su nosile helanke.
Još jedna devojka je bila zustavljena na ulazu u avion, ali joj je ukrcavanje na let za Mineapolis dozvoljeno pošto se presvukla. 
 
Portparol Junajted erlajnza Džonatan Gerin je za "Njujork tajms" izjavio da su devojčice kojima je ukrcavanje bilo zabranjeno "prilagodile svoju odeću" i da su sačekale sledeći let, ali nije znao da kaže da li su se i ukrcale. "Teraju ih da obuku suknje preko helanki ili neće moći da se ukrcaju. Od kada Junajted kontroliše žensku odeću?", zapitala je na Tviteru Šenon Vots, koje je bila putnica na istom letu. 
 
"Desetogodišnja devojčica u sivim helankama. Izgledala je potpuno normalno i prikladno", dodala je ona. Potom se bes, povodom ovog slučaja, raširio Tviterom. Junajted se branio tvrdnjom da su devojčice, koje su putovale sa propusnicama te kompanije, morale da se prilagode zvaničnom dres kodu kompanije. 
 
"Kada koriste takve povoljnosti, svi zaposleni i putnici se smatraju predstavnicima Junajted erlajnza. A kao i sve velike kompanije, i mi imamo svoj dres kod. Ako ste redovan putnik, nemamo ništa protiv vaših helaniki", saopštili su zvaničnici te kompanije. 
 
"Helanke su poslovna odeća devojčica od deset godina. Nihov posao je da budu deca", glasio je jedan od niza šaljivih komentara koji su potom usledili.
  • Steva

    28.03.2017 12:23
    Podseća me na epizodu South Park-a...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.