Bled: Slovenci dođite na jesen, sve puno stranaca

Turistički radnici iz Bleda i Bohinja pozvali su Slovence da jednodnevne izlete radije planiraju za jesen, jer su leti hoteli puni stranaca, a lokalni putevi preopterećeni, što stvara gužve, kolone i zastoje.
V. d. direktora "Turizma Bled" Matjaž Berčon, izjavio je da je zadnjih dana broj turista na Bledu za 50 odsto veći nego prošle godine, pa su hoteli, ali i privatni smeštaj prepuni.
 
"To jedva da možemo da izdržimo. Od skretanja sa autoputa do Bleda često za tih nekoliko kilometara treba voziti više od pola sata. Zato apelujemo na slovenačke, posebno dnevne goste da razmisle i da nas za svoju destinaciju umesto leti možda izaberu na jesen, zimi ili u proleće", kazao je Berčon.
 
Slično razmišlja i načelnik Bohinja, Franc Kramar, koji upozorava da je to područje deo Triglavskog nacionalnog parka u kojemu vrede posebni propisi zaštite prirodne okoline, što je u doba masovnog dolaska jednodnevnih turista izletnika teško kontrolisati.
 
"Predložiću opštinskom savetu da donese mere kojima ćemo ubuduće pojačati uslove za dolazak ličnim vozilima u Bohinj", kazao je Kramar i dodao da razmišljaju o znatnom povećanju cena parkiranja uz jezero, ali i kazni za pogrešno parkiranje koje sada iznose 80 eura.
 
Prema njegovim rečima, neki posetioci ne poštuju pravila ponašanja i odnose se neodgovorno prema prirodi i privatnoj imovini.
  • Laloš

    22.08.2017 10:20
    Gorane@ posto tebi neopisivo odgovara da je kod nad sve zapusteno i štrokavo, masne čaše, najlon kese što plutaju jezerima itd pretpostavljam da , ako si bas toliko protiv napretka, odlazis volovskom zapregom sa drvenim tockovims na "predivni netaknuti" npr zlatibor i ne primecujes da je preplavljen morem fensi kafica, preskupih basta grand i pink kulture, neprimerenih sklepanih zbijenih zgrada radi sto veceg profita, trestanja sund muzike i zagadjivanjem okoline. Na Bledu toga nema, te nemoj tamo odlaziti.
  • Talac

    10.08.2017 23:34
    Ja letujem u Sloveniji vec 15-tak godina unazad. Odsedam na Bledu pa pravim dnevne izlete do Italije, Austrije... Slovenija je prelepa zemlja. Uredno, tiho, cisto, zeleno, nema puno useljenih stranaca (nema ko da je zaprlja). Imaju sve: i more i Alpe i brezuljke i ravnicu. Od Ljubljane do mora 45 minuta autoputem. Putevi besprekorni. Vozacka kultura takodje. Odmorim se od ovog divljastva ovde a kada bih imao mogucnosti trajno bih se i preselio tamo. Oni su nastavili tamo gde je SFRJ stala i gde mi u Vojvodini nismo imali hrabrosti i mudrosti da nastavimo. A vrlo lako smo mogli biti u istom drustvu.
  • Sarplaninskovin

    10.08.2017 22:25
    bela tehnika
    Prosto ne mogu bez Slovenije i bez Bleda kao da i tamo nema komunista. Glavna turisticka ponuda istocne evrope i Jugoslavije naravno su komunisti i njihova "privatna svojina" pa "njihove prirodne lepote". Da li su Slovenci mozda vratili od 1945te godine na ovamo pokradeno privatno vlasnistvo nad nekretninama, dragocenostima,, sredstvima za razonodu i sredstvima za proizvodnju?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja