Ovo su 22 najmoćnija pasoša na svetu

Putovanja nikada nisu bila dostupnija, ali bez pasoša i dalje nećete stići mnogo daleko. Jedni vrede više od drugih, a sa pasošima određenih zemalja imaćete mnogo više pogodonosti.
Ovo su 22 najmoćnija pasoša na svetu
Foto: Pixabay
"Biznis insajder" napravio je listu najmoćnijih svetskih pasoša kako bi procenio koje su to zemlje koje su najcenjenije u svetu i koje su "slobodne". 
 
Na primer, zemlje čijim državljanima nisu potrebne vize imaju viši nivo slobode od onih čiji građani mogu bez vize da posete samo određeni broj zemalja. 
 
Evo i liste 22 najmoćnija pasoša, a neke zemlje dele isti kvalitet nacionalnog indeksa, odnosno imaju podjednako moćan pasoš. 
 
14. Grčka 
 
13. Južna Koreja 
 
12. Novi Zeland 
 
11. Irska 
 
10. Portugal, Švajcarska 
 
9. Austrija, Luksemburg 
 
8. Norveška 
 
7. SAD 
 
6. Singapur, Japan, , Holandija, Danska, Belgija 
 
5. Velika Britanija 
 
4. Francuska, Italija, Španija 
 
3. Finska 
 
2. Švedska 
 
1. Nemačka
  • Šteta

    14.09.2017 17:42
    znaš kad bi menjao svoj kanadski (kojeg nema među prvih 14) za grčki pasoš? hahahahhahhaha

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.

VIDEO: Grom udario u avion pun putnika

Pilot Itan Vest koji se u nedelju nalazio u blizini aerodroma u Vankuveru uspeo je da snimi kamerom svog telefona redak i opasan incident kada je grom udario u avion.

VIDEO: Izabran najgori aerodrom na svetu

Aerodrom Šarlroa, poznata destinacija niskotarifnih avio-kompanija zbog blizine Briselu, najgori je aerodrom na svetu po broju putnika, objavio je portal Business Financing.