Turistima u Srbiji najprivlačnije banje i planine

U Srbiji je boravilo 3,08 miliona turista u periodu januar-decembar 2017. godine, što je za 12 odsto više u odnosu na isti period 2016. godine.
Turistima u Srbiji najprivlačnije banje i planine
Foto: Pixabay
Od tog broja, domaćih turista je bilo 1,59 miliona, što je za osam odsto više nego 2016, a inostranih 1,49 miliona, za 17 odsto više, navodi se u saopštenju Turističke organizacije Srbije.
 
U prošloj godini, ostvareno je ukupno 8,32 miliona noćenja, što je 11 odsto više nego 2016. godine, od čega su domaći turisti ostvarili 5,1 milion noćenja (za sedam odsto više), a inostrani 3,2 miliona noćenja (za 16 odsto više), prema podacima Republičkog zavoda za statistiku. 
 
Domaći gosti su, mereno brojem ostvarenih noćenja, najviše boravili u banjskim mestima (najviše u Vrnjačkoj Banji), te u planinskim mestima (Zlatibor, Kopaonik), dok su inostrani gosti najviše boravili u Beogradu, Novom Sadu, Zlatiboru, Kopaoniku, Vrnjačkoj Banji. 
 
Od inostranih zemalja, najveći broj noćenja u 2017. godini ostvarili su turisti iz Bosne i Hercegovine (234.758 noćenja), što je 5 posto više u poređenju sa 2016. godinom, zatim slede turisti iz Crne Gore, Turske, Hrvatske, Rusije itd. 
 
Ovi podaci ne obuhvataju podatke za teritoriju Kosovo i Metohiju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja