Venecija dobija muzej posvećen Kazanovi

Iako ne pati od nedostatka muzeja, Venecija će uskoro dobiti još jedan - posvećen poznatom piscu i još poznatijem ženskarošu Đakomu Đirolamu Kazanovi.
Šest prostorija Fondacije "Kazanova" će od 2. aprila biti otvorene za javnost. Posetioci će u muzeju moći da saznaju više o životu i vremenu u kome je živeo slavni Venecijanac (1725. - 1798.), kome izložbena postavka muzeja odaje počast. 
 
"Kazanova je bio veliki mislilac, pisac i filozof koji je, nepošteno, u istoriji ostao zabeležen prvenstveno kao veliki zavodnik žena", rekao je osnivač fondacije Karlo Luiđi Parodi. 
 
Kazanova je iz rodnog grada proteran 1782. godine, nakon što je objavio satirično delo o ljubavnom životu pripadnika visokog društvenog sloja Venecije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja