Nova pravila u ulici crvenih fenjera u Amsterdamu: Zabranjeno gledanje

Takozvana Ulica crvenih fenjera, mamac za turiste u Amsterdamu, uvodi nova pravila - kada šetajući naiđete na "seksualne radnice" moraćete da im okrenete leđa i da ih ne gledate.
Nova pravila u ulici crvenih fenjera u Amsterdamu: Zabranjeno gledanje
Foto: Pixabay
Isto pravilo važi i za izloge u kojima sede "noćne dame" u donjem vešu ili potpuno gole.
 
Zakon koji će stupiti na snagu u aprilu takođe će sprečiti posetioce Amsterdama da budu glasni, pijani ili drogirani na ulici.
 
Turistički vodiči koji svojim klijentima ne objasne ova nova pravila, moraće da plate kaznu od oko 300 evra, a turističke kompanije čiji putnici se budu ponašali mimo pravila platiće oko 1.200 evra.
 
Novi zakon dolazi nakon sudskih slučajeva kada se ispostavilo da se u ovom gradu trgovalo ljudima zbog legalizovane prostitucije. Tako će duga tradicija tolerancije seksualnih radnika u Amsterdamu biti prekinuta. I dok se jedni raduju, drugi su očajni - turisti jer ostaju bez čuvene atrakcije, a sami "radnici" jer će manje zaradivati.
 
Ako niste znali, prostitutke u Holandiji imaju svoj sindikat, policijsku zaštitu i redovno se testiraju na polne bolesti. Medutim, posljednjih godina sve više devojaka u Amsterdam dolazi iz istočne Evrope, putem bezobzirnih i brutalnih makroa koji ne poštuju pravila koja važe u ovom gradu kada je prostitucija u pitanju. Procenjuje se da su neki od njih za seks usluge uzimali i 600 evra dnevno.
 
Upravo zbog toga su uvedena nova pravila, a oni koji ih budu kršili, ići će u zatvor - najmanje četiri godine.
 
Inače, istraživanje je pokazalo da neke od prostitutki tvrde da vole svoj posao, ali većina priznaje da se time bavi iz očaja. Takođe, oko 80 odsto njih su bile žrtve trgovine ljudima.
  • NS49

    05.03.2018 06:20
    Ne znam kako može da ih se ne gleda kad one same to traže a stvarno ima šta i da se vidi.
    Žao mi je tih devojaka ali i njihovih mušterija. Ali kad udaara u glavu onda je za zdravlje dobro.
  • Y

    04.03.2018 23:35
    Kreteni!
    Prodaješ kondome u crkvi, a uz to se još praviš blesav.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.