VIDEO: Više od 50.000 eksponata u Muzeju zlata u Bogoti

Veliki broj turista posećuje Muzej zlata (Museo del Oro) u kolumbijskom glavnom gradu Bogoti, gde imaju priliku da putuju u "zlatnu istoriju" te zemlje.
U Muzeju zlata, koji je osnovan 1939. godine, nalazi se velika kolekcija zlatnih eksponata koji datiraju iz pretkolumbovog vremena. Mnogi od njih pripadali su Inkama i Majama.
 
Muzej je jedinstven u svetu i potrebna su najmanje četiri sata da ga obiđete.
 
Godišnje muzej, u kojem je izloženo 54.000 eksponata, od kojih 34.000 predmeta od zlata, poseti oko pola miliona turista. Nalazi se u istorijskom delu Bogote. Izložene su maske, oružje, tijare kao i eksponati od drveta, bisera, keramike i kostiju.
 
U muzeju, koji se proteže na nekoliko spratova, pažnju privlači i mumija mlade devojke koja je ubijena sa 14 godina.
 
Predstavnica muzeja Ana Maria Gonzales Galvis izjavila je da muzej podseća na istoriju te zemlje. Cilj je, kako je kazala, posetiocima pokazati zlato koje je simbolizovalo moć civilizacija na kontinentu. Galvis je istakla da su ovo zlato koristile lokalne vođe. Ona je rekla i da već dugi niz godina radi u muzeju, ali da svaki put kada ga obilazi ima različite poglede na izložene predmete.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja