Još jedna taksa za turiste u pojedinim zemljama

Popularne turističke destinacije imaju sve veće pobleme zbog prevelikog boja turista, pa je u planu naplata taksi kako bi turisti uopšte ušli u zemlju.
Još jedna taksa za turiste u pojedinim zemljama
Foto: Pixabay
Prvo je sa takvom praksom krenula Venecija, a sada isto najavljuje i Japan.
 
Japan postaje sve popularnija turistička desetinacija, te planira da uvede ulaznice u grad, tj. "odlazne takse" koje planira da primeni od početka sledeće godine. 
 
Popularno nazvana "sayonara" uticaće ne samo na strane, već i na japanske putnike koji zemlju napuštaju brodom ili avionom. U planu je da se taksa automatski doda na putnu kartu i iznosiće oko 800 dinara, a od nje će biti oslobođena samo deca do dve godine i putnici u tranzitu. 
 
Kako navode, ova taksa neće uticati na broj turista, a odlična stvar je što će zarađeni novac od takse koristiti isključivo za projekte za dalji razvoj turizma u Japanu. Tako će se dodatno popraviti tehnologija na aerodromima, a i sve kulturne atrakcije, a nacionalni parkovi će dobiti vodiče na mnogim stranim jezicima. Japan nije jedina zemlja koja će imati ovakvu taksu. Brazil, Australija, Honduras, Jamajka, Velika Britanija i Južna Koreja već su ovako nešto uvele, a s obzirom na ideju prema kojoj će cela zarada ići za dalju promociju turzma, ova ideja i ne izgleda loše.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja