Turisti više neće moći da iznajme stan u Palmi

Grad Palma na ostrvu Majorka planira da zabrani izdavanje stanova turistima i tako postane prvi španski grad koji će uvesti ovu meru.
Turisti više neće moći da iznajme stan u Palmi
Foto: Pixabay
Gradonačelnik ovog grada Antoni Noguera rekao je da će gradske vlasti glasati za tu odluku, jer "nema ničeg goreg nego imati stanovnike koji ne mogu da žive u svom gradu, niti da priušte sebi da iznajme stan".
 
Tražnja za rentiranjem stanova na Majorki i u većini španskih gradova povećana je poslednjih godina. Mnogi žitelji i lokalni poslanici smatraju da su kirije porasle zbog internet-sajtova i aplikacija koje su omogućile turistima da kratkoročno iznajmljuju stanove direktno od vlasnika. 
 
Noguera kaže da će kuće biti izuzete iz zabrane, ukoliko nisu u zaštićenim zonama, blizu aerodroma ili u industrijskim zonama.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja