VIDEO: Počinju obilasci olupine Titanika podmornicom

Turisti, koji to sebi budu mogli da priušte, od ove godine će moći da posete najpoznatiju brodsku olupinu na svetu - Titanik.
Kompanija "Ocean gate", koja se bavi istraživanjem na velikim dubinama, zainteresovanim aventuristima nudi priliku da pođu u obilazak Titanika podmornicom.
 
Turisti istraživači, koji moraju da budu stariji od 18 godina, biće ukrcani u tehnološki veoma savremene podmornice.  Planirano je da zaron do olupine bude ponuđen za 54 zainteresovanih.
 
Karte za ovu nesvakidašnju turu ponuđene su po ceni od 105.129 dolara, koliko, otprilike, košta putovanje u prvoj klasi na jedinoj plovidbi čuvenog broda, uz uračunatu inflaciju. 
 
Inače, kompanija "Ocean gate" pokušava da u potpunosti sagleda celu olupinu i dokumentuje sve detalje, kako bi napravila njen verodostojan 3D model. 
 
U brodolomu Titanika 1912. godine poginulo je više od 1.500 ljudi. Mnogo je više ljudi koji su proteklih decenija uspešno leteli u svemir od broja onih koji su obišli olupinu Titanika.
 
  • Prle

    16.05.2018 18:20
    Haos
    Dokle dosezu ideje iz bolesnih mozgova ljudskih pa ovo je strasno postalo sodoma i gomora! U mornarickom zakonu pise da se olupine ne diraju i ne gledaju da je svako Duzan postovati mir i stradanje onih koji su nastradali na morima! Ipak je novac ispred svih ljudskih i bozjih nacela ! Fuj odvratna stoka

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja