Kako aerodromsko osoblje procenjuje da li ste sigurnosna pretnja

Sigurnosne provere i pretresi na aerodromima su sve detaljniji, a može vam se desiti i da vas naizgled bez ikakvog posebnog razloga, izdvoje za dodatne pretrese.
Kako aerodromsko osoblje procenjuje da li ste sigurnosna pretnja
Foto: Pixabay
Ipak, postoje neke stvari koje daju signal aerodromskom osoblju da neki od putnika izgledaju sumnjivo.
 
Na prvom mestu su svakako neslane šale u vezi sa bombama, oružjem, terorizmom ili bilo kakvim nasiljem. Putnici sa bradom su često pomno posmatrani o9d strane aerodromskih službenika, a sličan je slučaj i sa putnicima koji putuju sami. 
 
Glasne kritike na račun skenera za kontrolu i službenika na aerodromu obično su povod za dodatne detaljne provere,  naročito na američkim aerodromima.
 
Velike količine kafe u ptrljagu privlače pažnju aerodromskog obezbeđenja budući da krijumčari droge miris kafe koriste kako bi zamaskirali miris droge, kako ih policijski psi ne bi otkrili. 
 
Često menjanje redova dok čekate overavanje karte, prtljaga ili ulazak u avion, može se okarakterisati kao nervozno i sumnjivo, tako da je uve3k bolje sačekati u istom redu kao i svi ostali.
 
Nošenje lekova u neobeleženim kutijama, a naročito mešanje više različitih vrsta tableta u istoj kutiji, razlog je za dalje detaljne provere, pa bi putnici koji nose medikamente trebalo uvek da imaju izveštaje specijaliste koji potvrđuju da im je lek potreban. 
 
Na američkim i britanskim aerodromima treba obratiti pažnju i na bateriju laptopa, koja bi trebalo da bude puna, kako bi ga obezbeđenje, ako to zatraži, moglo upaliti i pogledati. Ukoliko je baterija prazna, a laptop ne može da se uključi, službenici imaju pravo da ga konfiskuju, piše Travel magazin.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja