U Turskoj prave "hobit naselje" za ljubitelje "Gospodara prstenova"

Na području grada Sivasa, na severu Turske, izgrađene su kuće po uzoru na domove Hobita iz filma "Gospodar prstenova".
U Turskoj prave "hobit naselje" za ljubitelje "Gospodara prstenova"
Foto: Pixabay (ilustracija)
Baš kao i u filmu, ove kuće su dizajnirane za život ispod sloja zemlje i trave. Opština Sivas odlučila se na gradnju kuća zbog poznatog filma, koji ima svoje fanove širom sveta.
 
Sa završetkom gradnje sedam kuća završena je druga etapa ovog projekta koji obuhvata 24 hobit kuće. U svakoj kući ima sve što je potrebno onima koji se odluče da u njima provedu neko vreme, od kuhinje pa do spavaće sobe.
 
Načelnik Sami Ajdin izjavio je da očekuju turiste kako iz Turske tako i van njenih granica. Prema njegovim rečima, vlada veliko interesovanje za boravak u hobit kućama.  

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.