Bangkok najposećenija svetska destinacija u prošloj godini

Bangkok, London i Pariz najposećenije su destinacije u svetu u 2017. godini po broju međunarodnih turista, pokazuju rezultati godišnje analize "Mastercard Global Destination Cities Index".
Bangkok najposećenija svetska destinacija u prošloj godini
Foto: Pixabay
Kako se navodi u analizi koja donosi popis 162 najposećenija svetska grada, pozitivni ekonomski tokovi uticali su i na porast međunarodnih putovanja. Tako lestvica 10 najposećenijih destinacija u 2017. pokazuje rast broja posetilaca u gotovo svim top destinacijama, s izuzetkom Seula.
 
S malo više od 20 milipna međunarodnih posetilaca koji su prenoćili prednjači Bangkok, dok je broj onih koji su boravili u Londonu tek nešto manji, 19,8 miliona. Pariz je zabeležio 17,4 miliona turista, što ga svrstava na treće mesto.
 
Prognoza za ovu godinu ukazuje na nastavak pozitivnog trenda u svih deset destinacija, s tim da Istanbul očekuje najveći rast broja posetilaca, od gotovo 20 odsto, procenjuje se u analizi.
 
S obzirom na prognozirani rast od 9,6 odsto posetilaca, glavni tajlandski grad Bangkok će vrlo verovatno zadržati vodeću poziciju. Navodi se i podatak da su turisti u tom gradu skloni da ostanu 4,7 noći i prosečno dnevno potroše 173 američka dolara.
 
Posetioci u proseku dnevno najviše troše u Dubaiju, 537 dolara, dok je od najposećenijih gradova najmanja dnevna potrošnja turista u Istanbulu, u proseku 108 dolara.
 
Na Dubai se odnosi i najveći iznos ukupne potrošnje u 2017. godini, 29,7 milijardi dolara, dok se s 18,4 milijardi dolara na drugom mestu nalazi Meka u Saudijskoj Arabiji. Sa 17,4 milijardi dolara ukupne potrošnje turista u 2017. godini treće mesto zauzima London.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.

VIDEO: Grom udario u avion pun putnika

Pilot Itan Vest koji se u nedelju nalazio u blizini aerodroma u Vankuveru uspeo je da snimi kamerom svog telefona redak i opasan incident kada je grom udario u avion.

VIDEO: Izabran najgori aerodrom na svetu

Aerodrom Šarlroa, poznata destinacija niskotarifnih avio-kompanija zbog blizine Briselu, najgori je aerodrom na svetu po broju putnika, objavio je portal Business Financing.