FOTO: Ruska policija će koristiti klonirane pse

Policija i službe sigurnosti u Rusiji testiraće posebne specijalne pse koji su klonirani kako bi lakše pronalazili eksploziv i drogu.
Tri psa klonirao je južnokorejski profesor Vang Vu Suk koji planira da jednog dana ponovo "kreira" mamute.
 
Dr Suk je poklonio pse koji vrede po 100.000 dolara policiji i tajnoj službi u Jakutiji, najhladnijoj regiji na svetu. Reč je o istom delu Sibira u kojem on prikuplja uzorke istrebljenih mamuta s namerom da ih oživi. 
 
Psi su predstavljeni u Muzeju mamuta u Jakutiji.
 
"Ovi psi su stvoreni od ćelija najboljih korejskih pasa s odličnim njuhom pa su nasledili njihove unikatne sposobnosti. Oni su prvi klonirani psi u službi u Rusiji", rekao je direktor muzeja Semjon Grigorjev. 
 
Do sada je u prvom centru za kloniranje životinja u Seulu klonirano 500 pasa. 
 
"Ovo su vrlo mladi psi. U Koreji su prošli osnovne treninge, a policija i služba sigurnosti će unaprediti njihove sposobnosti i talente", dodao je Grigorjev.
 
Ipak, ovo je izazvalo raspravu jer mnogi zvaničnici smatraju kloniranje pasa kontroverznim.
 
  • Hehe

    30.11.2016 16:13
    Ups
    Ček, ček, da se prisetim kako ono ide... A da: Ajmo svi ka Rusiji oni su zabranili GMO a ne ko ovaj zapad što nas truje
  • Life

    30.11.2016 11:13
    Sta je sledece, ne smem ni da zamislim

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.