Otkrivena kolonija od milion i po pingvina, naučnici iznenađeni

Milion i po adelijskih pingvina otkriveno je na istočnom Antarktiku, saopštili su iznenađeni naučnici.
Samo 160 kilometara daleko na zapadnom Antarktiku iste vrste su u izumiranju zbog topljenja leda uzrokovanog globalnim zagrevanjem. 
 
Sada se ispostavilo da su ostrva Danger domaćini više od 750.000 uzgojnih parova adeli pingvina, što je više od broja njih koji su ostali u regionu, objasnio je naučni tim sa Univerziteta Stoni Bruk u časopisu "Scientific Reports". 
 
Kada su podaci satelita pokazali prisustvo preko milion pingvina na ostrvima naučnici su mislili da je greška. 
 
"Bili smo iznenađeni da vidimo toliko pingvina, posebno zato što neka od tih ostrva nikada nisu bila domaćini pingvinima", naveli su naučnici. 
 
Ostrva se nalaze na vrhu Antarktika, bliže Južnoj Americi, retko su posećena, a kolonija pingvina otkrivena je zahvaljujući satelitima za praćenje Zemlje. 
 
"Ne zovu se za džabe Opasna ostrva", objasnila je Heder Linč sa Univerziteta. "Područje je većim delom prekriveno teškim morskim ledom, pa je čak i u vreme leta teško ući u ovaj region i istraživati."
  • Tata Ikun

    04.03.2018 21:51
    Jadnici na žalost nisu uspeli da se sakriju .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.