Nakon poplava, Kvinslendu prete krokodili

Severna australijska država Kvinslend, koja je bila na udaru četvorodnevnih obilnih kiša zbog kojih su tamo nastale poplave, sada se, sa povlačenjem vode, suočava s novom opasnošću – krokodilima.
Nakon poplava, Kvinslendu prete krokodili
Foto: Pixabay
Ovi "nezvani gosti" stigli su u mali grad Ingham, u severoistočnom delu države, posle četvorodnevnih kiša zbog kojih su se reke izlile plaveći okolnu obradivu zemlju i onemogućavajući prilaz gradovima, pokazuju fotografije koje su stanovnici objavili na društvenim mrežama.
 
Tobi Milijard, istraživač koji se bavi krokodilima u Zoološkom vrtu u Kvinslendu, kaže da su ovi reptili poznati po tome što koriste poplavne vode u regionu da putuju u druge oblasti u potrazi za hranom.
 
"Neki krokodili vole kada pada kiša i koriste vodene struje za putovanje, to su veoma pametne životinje. Ali, lako se možete od njih zaštititi. Sve dok niste u vodi ili na samoj ivici obale, bićete bezbedni", objasnio je Milijard.
 
Jutros je grupa učenika i nastavnika, koja se našla u nevolji zbog poplava, spasena iz izolovanog kampa južno od grada Talija, saopštio je protparol vatrogasne i spasilačke službe Kvinslenda.
 
Premijerka ove australijske države Anastasija Palaščuk rekla je medijima da će biti potrebno nekoliko nedelja kako bi se utvrdile pune razmere štete, pogotovo kada je reč o prinosima banana i šećerne trske.
 
Vlada Kvinslenda proglasila je tu oblast zonom katastrofe.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.