VIDEO: Osuđen jer je psa naučio nacistički pozdrav

Škot koji je naučio psa nacistički pozdrav i objavio njegove snimke na Jutjubu proglašen je krivim za zločin iz mržnje, piše BBC.
Mark Mičan (30) snimao je psa svoje devojke, Budu, dok je dizao prednju desnu šapu na izjave poput "Sieg Heil" ili "ubij Jevreje gasom". Snimak koji je objavio na Jutjubu u aprilu 2016. godine pregledan je više od tri miliona puta, a Mičan je uhapšen nedugo nakon objavljivanja.
 
On je na sudu izjavio da je snimio video kako bi "iziritirao svoju devojku" Suzan Keli (29). Međutim, sudija Derek Okerol je rekao da ne veruje kako mu je to bio jedini motiv i zaključio da je snimak "vrlo uvredljiv, antisemitski i rasistički". Okerol je izjavio: "Sud je uzeo u obzir slobodu izražavanja, ali pravo na slobodu govora dolazi s odgovornošću." Mičana je opisao kao "inteligentnog mladića koji je znao da je snimak uvredljiv i zašto je uvredljiv".
 
  • комша

    22.03.2018 11:14
    У исто време суд у Британији је ослободио муслимана који је сексуално злостављао 11годишњу девојчицу. Приоритети су изгледа будале са псима.
  • Funny

    22.03.2018 10:04
    Neverovatno je šta sve ljudima pada na pamet u promovisanju svojih političkih i religioznih ideja. Ne prezaju da izmanipulišu ne samo svoje bližnje, već su im i kućni ljubimci na meti. Čovek se pita: u kakvom to svetu živimo? Čak ni sam Hitler nije uvlačio svog vučjaka u svoje sumanute ideje. Tužno i ružno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.