FOTO: Mladuncima veverice repovi se zapetljali u čvor

Pet mladunaca sivih veverica našlo se u neobičnom problemu. Repovi su im se zapetljali u jedan zajednički čvor, zbog čega su radnici Centra za rehabilitaciju divljih životinja iz Viskonsina prošle nedelje morali da ih raspetljaju.
FOTO: Mladuncima veverice repovi se zapetljali u čvor
Foto: Pixabay (ilustracija)
U centru misle da su se veverice zapetljale zbog kombinacije materijala koje je njihova mama koristila da bi napravila gnezdo, ali i zbog njihovih kitnjastih repova. Tako zapetljane, primetio ih je jedan prolaznik koji je odmah pozvao Centar za rehabilitaciju divljih životinja. 
 
Članovi ekipe, koja je odmah izašla ne teren, kažu da su životinjice bile toliko zapetljane da je postojala opasnost da ostanu bez repova, pa čak i da uginu. 
 
"Možete da zamislite samo koliko su nemirne i živahne bile ove preplašene i povređene loptice, pa je prvi korak bio da im damo anesteziju", napisali su oni, posle čega su počeli sa "otpetljavanjem". 
 
Repovi nesrećnih veverica bili su spojeni kanapima i vlatima trave koje je njihova majka koristila kada je pravila gnezdo. 
 
Spasioci kažu da je bilo dosta komplikovano otkriti čiji je čiji rep, a posebno ih je brinulo stanje tkiva oko repa svake od veverica koje je bilo dosta oštećeno zbog loše cirkulacije. 
 
Ipak, nakon dvadesetak minuta spasioci su uspešno presekli plastične niti i travu koja je povezivala repove, i potom pažljivo otpetljali sve repove. 
 
Dan kasnije, sve veverice su uspešno vraćene u divljinu, ali će ih radnici Centra za rehabilitaciju divljih životinja i dalje posmatrati kako bi pratili njihov oporavak i stanje repova, kao i da li postoji neka opasnost od odumiranja tkiva zbog oslabljenog protoka krvi.
 
  • Animal planet

    19.09.2018 11:38
    Predivne zivotinje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.