Preparati sa stabilizovanim kiseonikom pomažu kod migrena

Kao što se zna, kiseonik je ključ života, jer ako nema kiseonika, nema ni oksidacije u ćelijama.
Danas zbog aerozagađenja, raznih zračenja, klimatskih poremećaja i ozonske rupe, kiseonika ima sve manje u vazduhu. U velikim gradovima samo je 12 odsto kiseonika, za razliku od pre 100 godina kada je procent bio 20.
 
Ako tome dodamo i stil života – više sedimo nego što se krećemo, zbog toga plitko dišemo, pušimo (aktivno ili pasivno), manje pijemo vodu, a unosimo veštačke sokove koji su prepuni šećera i konzervansa, izloženi smo veštačkom svetlu i elektrosmogu, pijemo razne lekove, kafu, alkohol, sve to smanjuje količinu kiseonika u organizmu.
 
U slučaju nedostatka kiseonika u organizmu moguće su različite tegobe: glavobolja, nesanica, umor, česte prehlade, poremećaj varenja, problemi sa cirkulacijom – hladne noge i ruke, loša memorija, loše učenje i pojava hroničnih bolesti. Ako već postoji neko hronično oboljenje tada je potreba za kiseonikom još veća.
 
“Svi koji žele da vode računa o zdravlju - hrane se pravilno, vežbaju, koriste dodatke ishrani, mogu koristiti i dodatak ishrani sa stabilizovanim kiseonikom”, kaže doktorka Amalija Tarnocki.
 
CaliVita international ima dva takva preparata – OxyMax sa 12.000 čestica kiseonika na milion čestica vode i Low Deuterium Oxy Crystal sa 350.000 čestica kiseonika na milion čestica vode. Kako navodi dr Tarnocki, prednost ovog drugog preparata je u tome što je kiseonik rastvoren u magnetizovanoj vodi što veoma povoljno deluje na zdravlje, jer već prisustvo tri procenta takve vode u nekom rastvoru, u konkretnom slučaju u ljudskom telu, utiče na pravilnu rezonanciju.
 
“Magnetizovana voda povećava alkalnost organizma što sprečava razvoj hroničnih bolesti i razmnožavanje mikroorganizama, jača imuni sistem, povećava vitalnost tela, poboljšava metabolizam, smanjuje klastere i podstiče detoksikacione procese”, kaže dr Tarnocki.
 
Stabilizovani kiseonik iz ovih preparata se u gastrointestinalnom traktu upija u krvotok i rastvoren u plazmi stiže do svake ćelije. Inače, kiseonik iz vazduha vezuje se za hemoglobin u crvenim krvnim zrncima i tako dospeva do ćelija. Ako su kapilari manjeg promera od crvenog krvnog zrnca, kiseonik ne može da prodre u te delove tela, pa zato imamo hladne noge, hladne ruke, zato imamo glavobolju, probleme sa koncentracijom. Sa druge strane, stabilizovani kiseonik iz ova dva preparata, nošen plazmom, može lako dospeti do svake ćelije.
 
Prema rečima naše sagovornice, prednost stabilizovanog kiseonika u OxyMax-u i Low Deuterium Oxy Crystal-u je u tome što je stabilan, netoksičan, iskorišćava se u potpunosti i bez nuspojava. Ukapaju se u dva decilitra čiste, nehlorisane vode – 20 kapi OxyMax-a, odnosno 10 kapi Low Deuterium Oxy Crystal-a i popiju po mogućnosti pola sata pre jela.
 
“Upijanje tog kiseonika počinje već u ustima i duž sluzokože gastrointestinalnog trakta. Kada imamo višak kiseonika u organizmu, mikroorganizmi ne mogu da se razmnožavaju, a ni maligne ćelije ne mogu da bujaju. To je otkrio Oto Varburg još 1928. godine, ali nije bilo tehničkih mogućnosti da se proizvede stabilizovani kiseonik, do 70-ih godina, kada je otkriven način na koji to može da se uradi i da se kiseonik, da tako kažem, ugura u flašicu”. 
 
 
Stabilizovani kiseonik ubrzava razmenu materija, dakle metaboličke procese, pomaže varenje i upijanje hranljivih sastojaka, daje energiju i popravlja cirkulaciju. Popravlja i memoriju, deluje kao antioksidans, dakle vezuje slobodne radikale, a pospešuje i detoksikaciju organizma. 
 
“Nikola Tesla je 1902. godine otkrio ozon generator koji je proizvodio kiseonik. Njim su eksperimentalno lečili influencu, anemiju, maligne bolesti i razna trovanja. Tesla, međutim, nije bio shvaćen i taj aparat nije ušao u masovnu proizvodnju i pao je u zaborav. Trebalo je čekati do 2001. godine da CaliVita proizvede OxyMax, a zatim i Low Deuterium Oxy Crystal”, navodi dr Tarnocki.
 
Low Deuterium Oxy Crystal ima smanjenu količinu deuterijuma u rastvoru. 
 
“Otkriveno je da se, kada se smanji količina tog stabilnog izotopa vodonika, smanjuje brzina deobe ćelije i time i mogućnost defektne deobe, odnosno pojava raka. Takođe, smanjeni deuterijum usporava i proces starenja organizma”. 
 
Kako kaže naša sagovornica, svakome treba više kiseonika za dobro zdravlje i bolji imuni sistem. Veoma dobro deluje kod opšte slabosti, malaksalosti, anemije, smetnji koncentracije i pamćenja, bez obzira da li se radi o odraslima ili deci – deca ga mogu koristiti u srazmerno manjoj količini. Popravlja cirkulaciju u nogama i rukama. Dobro deluje kod osoba koje su sklone gangrenama zbog polineuropatija. Pomaže i kod migrenske glavobolje – i kod napada migrene, a i preventivno ako se koristi u dužem periodu. 
 
Osobe koje imaju hronične bolesti pluća veoma dobro reaguju na ove preparate, pomaže kardiovaskularnim bolesnicima sa anginom pektoris, u stanjima posle infarkta i u slučajevima popuštanja srca. Pomaže bolesnicima sa rakom, jer u višku kiseonika i sa smanjenim deuterijumom maligne ćelije ne mogu da bujaju, a i efekti terapije citostaticima su bolji. Mogu se preporučiti i osobama koje pate od infekcija stafilokokama, ešerihijom ili kandidom, jer alkalizuju organizam, jačaju imuni sistem i sprečavaju razvoj mikroorganizama. 
 
“Sportistima povećana količina kiseonika pomaže u postizanju boljih rezultata, a posle treninga i takmičenja smanjuje umor i pospešuje detoksikaciju i regeneraciju organizma. Za ovu tvrdnju imamo puno veoma dobrih rezultata i kod vrhunskih sportista koji koriste ove preparate”.   
 
Celu emisiju "Zdravi sat" Radija 021 o dodacima ishrani sa stabilizovanim kiseonikom možete poslušati i na ovom mestu.
 
 
Više informacija o svim proizvodima CaliVite international možete pronaći OVDE.

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Muškarac u SAD umro od kuge

Jedna osoba iz Novog Meksika je preminula od kuge, što je prvi slučaj smrti od ove bolesti u toj američkoj saveznoj državi od 2020. godine, prenosi danas Radio slobodna Evropa (RSE).

Naučnici: Menopauza nije bolest

Menopauza nije bolest uprkos brojnim diskursima u zapadnim zemljama koji navode žene da misle drugačije, rekla je grupa stručnjaka u članku u časopisu "The Lancet".