Menu 021

Zašto paradajz više nije ukusan?

Američki genetičari pružaju odgovor na pitanje zašto se paradajz iz prodavnice često po ukusu ne može meriti sa onim koji pamtimo iz detinjstva.
Život 29.06.2019. | 08:20 > 08:48
  • Мунгос
    30.06.2019 09:10
    На питање из наслова би могла лепо да нам одговори Зелена банда.
    Али немају времена, тренутно су заокупирани климатским променама.
    А ми се задовољавамо одговором који научно сервира тачне хемијске формуле, а суштину оставља за нека боља времена.
    Уосталом, Зелена банда није задужена да се бори против Монсанта и сличних, она је тренутно највише ангажована на очувању природних станишта мрмота угрожених изградњом….. хм..хм…..
    Када би се јавио неко храбар способан да пласира Новосадски јабучар или Воловско срце чак и по већој цени, послушајте ме добро, одмах би ту ускочио Комитет за екологију ЕУ, који би то забранио зато што тај нема лиценцу. А ви и даље не бисте знали у ком грму лежи зец.
    У међувремену, видим да колеге не знају, Монсанто је измислио и црва за парадајз, на основу свог препарата за прскање. Тако је црљив парадајз постао хит на узгајалиштима Јужне Србије, а видим на Ју Тубе, и у Турској.
    И сада ће реклама у супермаркетима бити:
    „Купујте наш црвљив парадајз, то је доказ да није прскан“.
  • Stari Grad
    29.06.2019 16:51
    Ovo uglavnom vazi za Severnu Ameriku. Ako je neko probao da pojede paradajz iz supermarketa u drzavama kao sto su Amerika ili Kanada, zna o cemu pricam. Kao plastika. Mislim da je kod nas ipak realno bolja situacija.
  • isti jeeeeeeeeee
    29.06.2019 15:34
    zato sto ne umete da izaberete. mmmmmmmmmmmmmmmmmmm
    ako ne mirise nije nikakav.
  • Dušan Savić
    29.06.2019 13:44
    Volovsko srce Novosadski jabuč
    Bolje pitanje koliko seljaka ostavlja svoje seme za narednu godinu. Niko
    Ja ostavljam novosadski jabučar i volovsko srce. Kakav čeri i ostale gluposti.
  • VladimirNS
    29.06.2019 13:13
    a južno voće
    @@@ Vasa 29.06.2019 • 11:34
    Zato sto jedete paradajz kad mu vreme nije!

    Reče Vasa i uzme bananu
  • Dejan
    29.06.2019 12:59
    Posao
    Pisali smo o ovom, paradajs kao i lubenice se konzumiraju u Avgustu mesecu ! E sad posto se nekom zuri a voljan je da plati,tu je gmo ekipa koja udovoljava, onda nemojte kukako zato nije ukusan ?!
  • Jeremija
    29.06.2019 12:27
    genetska modifikacija
    Paradajiz od pre 50 godina , i ovaj današnji su 2 različite biljke .
  • Ivek
    29.06.2019 12:10
    Za Vasa
    Vase razmisljanje odgovara vremenu od pre 20 godina....
  • Vasa
    29.06.2019 11:34
    Zato sto jedete paradajz kad mu vreme nije!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar



Preostalo 1500 Karaktera


* Ova polja su obavezna
Cenovnik Impresum Kontakt Pravila i uslovi korišćenja Pošalji vest