Novosadski informativni portal 021

Život

Beli Šengen posiveo

Iako će državljani Srbije od 19. decembra u zemljama Šengenskog sporazuma moći da borave bez viza, svi koji na put budu krenuli samo s pasošem, rizikuju da budu vraćeni s granice.

Oživljavanje obale Dunava

Da bi Novi Sad povećao broj turista, a posetioci dobili adekvatnu uslugu vodiča, informacije o kulturnim sadržajima u gradu, suvenirnicama, menjačnicama, restoranima, hotelima, u planu je otvaranje Turističkog informativnog centra na obali Dunava.

Usamljenost zaraznija od gripa

Usamljene osobe nemaju nikoga kome mogu otvoreno da povere svoje emocije i zato tužna osećanja prenose na ljude oko sebe, koji potom i sami postaju nepoverljivi, zatvoreni, tužni i usamljeni.

Zimsko kupanje na otvorenom

U Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju Banja Koviljača otvoren je spoljašnji bazen u kome će kupanje biti moguće i zimi, po veoma niskim temperaturama.

SIA najbolji međunarodni avioprevoznik

Putnici i turistički agenti izabrali su singapursku aviokompaniju "Singapur erlajnz" (SIA) za najboljeg međunarodnog avioprevoznika, pokazalo je istraživanje turističkog časopisa "Zagat".

Novi red vožnje, novi popusti

Železnice Srbije saopštile su da će, od 13. decembra, kada na snagu stupa novi red vožnje, izdavati novu karticu "Srb Plus", uz koju će važiti popust od 30 odsto za putovanja u unutrašnjem saobraćaju.

Masaža uništava celulit

Borbe protiv celulita može da traje od nekoliko nedelja do nekoliko meseci. Eterična i biljna ulja koja se nalaze u aromaterapijskim proizvodima podstiču cirkulaciju krvi i limfe, izbacivanje toksina i viška tečnosti iz tela.

Testosteron krivac za tvrdičluk

Do sada se znalo da muški polni hormon testosteron utiče na baratanje novcem, ali se nije znalo na koji način. Novo istraživanje pokazalo je da muškarce ovaj hormon čini pohlepnijima i sklonijima riziku.

Slani poljubac otkriva bolest

Smatra se da je svaki 25-i Evropljanin nosilac cistične fibroze, retke i neizlečive bolesti koja se teško dijagnostikuje, a obolelima značajno skraćuje životni vek kao i sam kvalitet života.

Bakterije otporne na lekove

Zbog preterane upotrebe antibiotika bakterije su sve otpornije, a smrtnost i skupoća ugrožavaju efikasnost savremene medicine, upozorili su stručnjaci.

Epidemija poništava osiguranje

U zemljama u kojima je proglašena epidemija ne važi nijedno putno zdravstveno osiguranje koje je našim građanima neophodno da bi se pribavila šengen viza.

Solarijum odgovoran za rak kože

Solarijum je samo u Britaniji krivac za najmanje 370 novih slučajeva oboljenja i 100 smrti od raka kože godišnje. Melanom je najčešći oblik raka među mladim ženama, i svaki dan dijagnostikuje se jednoj mladoj ženi.

Šengenski voz

Grupa mladih ljudi pokreće 31. decembra specijalni "Beli Šengen ekspres voz" i organizuje doček Nove godine putovanjem u državu članicu Evropske unije, Mađarsku.

Lekarski saveti za novi grip

Ne znate da li treba da koristite masku ili ne, pitate se kako da se zaštitite od novog gripa, sumnjate da ste oboleli od novog gripa... Lekari Doma zdravlja "Novi Sad" odgovaraju na ova, ali i još neka pitanja.

Berlinksi tuneli - turistička atrakcija

Dvadeset godina nakon pada Berlinskog zida, mreža tunela kojima je više stotina Nemaca iz tadašnje Istočne Nemačke uspelo da prebegne na Zapad i dalje postoji, a sada je to prava turistička atrakcija.