Autor: BBC News na srpskom

BBC
20.02.2019.
09:16 > 10:00
Jutjub algoritam zaslužan je za širenje teorije da je Zemlja ravna ploča jer gledaju video snimke na Jutjubu, pokazalo je jedno istraživanje.
  • Мунгос

    20.02.2019 13:15
    Јесте, преплавићемо простор Тачним информацијама.
    И даваћемо тачне информације да прасе када постане Бака, оно тада није свиња, него остаје прасе.
    Или ћемо хапсити безобразнике који јавно причају да Деда Мраз не постоји.
    Или ћемо средити све оне мајмуне који не верују да су им преци били мајмуни.
    Сва мудрост и успешност се састоји у томе да се простор преплави Тачним информацијама, а оне који пласирају Погрешне информације треба примерно казнити.
  • @

    20.02.2019 11:15
    „Samo verovanje da je Zemlja ravna ploča nije nužno štetno, ali je često povezano sa nepoverenjem u institucije i vlasti uopšte"

    U tome i jeste poenta - stimulisati ljude da preispituju "svoje znanje", svoja "čvrsta uverenja" i poverenje prema kognitivnim autoritetima - da zamene "spokoj izvesnosti" za "nespokoj sumnje".

    Nauka ne treba da se "potrudi" da razuverava ljude, nego ljude treba stimulisati da steknu naviku da sumnjaju i proveravaju - da izađu iz matriksa.

    "Zemlja je ravna ploča" je izvanredan pristup - mislio sam da "znam" da je loptasta, a sada znam da sam "verovao" jer nemam mogućnost da proverim. Vreme je da preispitam sve ostalo što "znam", a mogu da proverim!
  • mkp

    20.02.2019 10:46
    Postoje tri kategorije ravnozemljaša:

    -prva kategodija je onih koji zaista u to veruju iz dubine duše
    -druga su naivni lakoverni koji poveruju ovim iz prve kategorije ali nisu zagriženi.
    -treca kategorija su ovi koje baš briga, verovatno znaju da je okrugla ali troluju, zezaju, provociraju ove koji tvrde da je okrugla.
  • Tvrdim

    20.02.2019 10:40
    Širi dalje
    Zemlja nije ravna ploča već nanometarski flis papir.
    Pošto smo i mi iluzuja postojanja, tako nam se i Zemlja priviđa debljom.
  • Milinko

    20.02.2019 10:31
    Zašto Jutjub
    Zato što je teško čitati, a lako gledati. Pozdravlja vas Baka Prase, prosvetitelj novog doba i simbol svega što nadolazi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna