Autor: BBC News na srpskom

BBC
04.12.2019.
12:51 > 13:00
Trećina učenika iz Srbije je funkcionalno nepismena. Ali, čiji đaci su najbolji?
  • Lazar

    05.12.2019 09:02
    Čudan je PISA test
    Želeo bih da skrenem pažnju da je kod nas uzorak svake godine toliko mali da se ne može zaključiti bukvalno ništa. Koliko se sećam dok sam radio u prosveti pre 3 godine za Pisa test je testirano svega 70ak đaka uglavnom iz Beogradskih škola. Situacija može biti i još gora ali i bolja. Možda je i bolje što su loši rezultati pa će se možda nešto i uraditi jer da se vidi loše stanje u školstvu ne treba nekakav međunarodni test.

    Svako ko radi sa decom potvrdiće pri čemu mislim da je IQ deci daleko veći nego klincima mog vremena i da imaju potencijala i da ih ne treba potcenjivati. Opasnije je da se recimo štelovala dobra slika. U nekim državama je to prestiž, dovedu se bolji đaci, namesti se selekcija a pošto je sada upitnik online otvara još opcija. Ovde čak i bolje đake ne možeš naterati da dođu na test jer je isključivo na dobrovoljnoj bazi, a sad pošto je online većinu mrzi da odradi pa gleda da otalja. Sećam se na fakultetu koliko smo neozbiljno popunjavali gomile anketa i upitnika samo da što brže završimo tako da pola istraživanja kada su mali uzroci treba se zapitati.
  • N.Sad

    04.12.2019 21:25
    Gde su ti silni doktori što nam svaki dan mašu doktoratima ispred nosa? Njima svima je predavao isti profesor, predmet kako opljačkati državu i da za to ne odgovaram jer oni su krem društva i samo oni treba da žive. Gde su svi ti silni profesori, nastavnici što štrajkuju zbog plata? Kod njih vredi pravilo ,,koliko para toliko muzike"PARAZITI.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna