Autor: BBC News na srpskom

BBC
16.04.2021.
16:48 > 17:10
Borba porodice Lalović i nadležnih oko stana na Bežanijskoj kosi u Beogradu traje već godinama - zbog čega?
  • S

    17.04.2021 07:29
    S
    I ovakvoj drzavi treba moji sinovi da sluze vojsku. Uzas.
  • milicica

    16.04.2021 23:31
    malo istine malo i neistine
    Koliko se secam gospodin je posedovao i garsonjeru koju je mogao prodati i da i ne podize veliki kredit da otplati stan, dobio je velik stan, zivi sa cerkom koja sigurno radi i da je hteo ali je sebi pripisao velike zasluge i prosto se inatio i nije hteo i neko je u komentaru sasvim tacno naveo da spor oko penzije nema veze sa stanom.Vojna lica nemaju toliko male penzije da nije mogao i mogao jeste uzeti kredit . Nije postojala dobra volja i da jeste problem bi vec davno bio resen al vojska nije duzna da obezbedjuje i njegovu cerku a zadrzavanjem garsonjere tako bi bilo i zato ne treba praviti coveka zrtvom jer po meni cast njemu i godinama on to nije.
  • @Yo

    16.04.2021 22:33
    Ne pola, svi oni vec imaju stanove, nemoj se zamarati mnogo brigom za "stambeno pitanje" vojnih lica, svi imaju daleko vise nego sto im treba i sto su zasluzili, samo im nikad nije dosta.
  • Kralj Petar

    16.04.2021 20:27
    Piše iz Londona
    BBC u poslednje vreme često piše o partizanima, sad brani i žrtve kapitalizma. Jel' to propaganda ili su poslednja vremena nastupila? U Britaniji niko ne deložira dužnike? Ako ne, pišite o tome da se ova država ugleda na razvijene.
  • Darko

    16.04.2021 19:02
    Darko
    Ovo je malo je napisati SRAMOTA i GNUSAN ZLOČIN! Pod hitno kao društvo i građani ove smrdije od države sprečiti i ukinuti privatne izvršitelje! A Gospodo Milicajci radite vi svoj posao zašta vas plaća ovaj narod...hvatajte kriminalce a da...tamo nesmete! Ja da plaćam iživljavanje i propast jedne porodice to nejće moći više!
  • Gramzi - Bagins

    16.04.2021 18:28
    Dakle, ako sam dobro razumeo, hronologija je ovakva: stan je Laloviću dodeljen u oktobru 2005; on je već u novembru 2005. penzionisan; do tada je stan dopola otplaćen; on i njegova porodica su se u stan uselila 2008.; iste godine Stambena komisija poništava rešenje o dodeli stana jer Lalović nije uplatio 58 odsto vrednosti stana, na koje je bio obavezan ugovorom. Već iz ovoga je jasno da su Lalovići, praktično, skvotovali taj stan. Dalje, Lalović navodi da ostatak stana nije isplaćen upravo zato što je on bespravno penzionisan, pa nije imao mogućnost da podigne stambeni kredit, što nije tačno jer je on i kao penzioner mogao da podigne stambeni kredit i isplati šta je dužan. To što je on možda nezakonito penzionisan i što ima šest presuda protiv odluke o penzionisanju, sa njegovim isplaćivanjem ugovorne obaveze za ovaj stan ama baš nikakve veze nema, i on je svejedno bio dužan da istu ispuni, što je on sve ovo vreme odbijao. Kada se sve ovo realno i objektivno sagleda, ispada da su Lalovići sasvim legalno i opravdano iseljeni iz stana koji nikada i nije bio njihov.
  • Yo

    16.04.2021 18:16
    Strašno
    Bolje da ste dali ovoj porodici stan za bezbednjake u Novom Sadu. A ne ovako. Ovu porodicu izbacujete na ulicu, a u stanovima za bezbednjake će biti pola njih koji već imaju stanove, a ove nove će da izdaju ili prodaju skuplje da bi zaradili. Čast izuzecima. Dno dna. Država apsurda.
  • Razočaran

    16.04.2021 17:39
    autogol
    Hoće država vojsku! Na ovkav način. Neverujem da će se neko prevariti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna