Autor: BBC News na srpskom

BBC
10.10.2021.
09:54 > 10:10
Zastava Srbije je tokom vekova imala razne kombinacije, a na današnji dan pre tačno 30 godina ostala je bez petokrake - kakve su kombinacije postojale pre i posle toga?
  • Bolo

    10.10.2021 20:29
    Da zaboravimo što pre
    Sadašnja zastava je toliko osramoćena da je treba menjati. Nema potrebe za krunom i orlovima jer kralja ne želimo i nemamo. Krst sa ocilima i lovorovim vencem bi bio dovoljan.
  • Ono

    10.10.2021 17:41
    Kad ti
    Englezi i komunjare pišu istoriju, pa, gle čuda, baş zgodno prećute zastavu pod kojom je Karađorđe dizao ustanak i stvarao državu. Došli bismo u prilično neugodnu situaciju u kojoj se kaže da je na crvenoj zastavi bila veprova glava probodena strelom, jer je to simbol najstarijeg naroda na svetu, starosedelaca. A ta zastava je predstavljala kontinuitet. A sad ti isti englezi podvaljuju šiptarima da su oni autohtoni na ovim prostorima... A komunjare ko komunjare, samo žele nama opšte zlo, kao takvo
  • 2-021

    10.10.2021 17:41
    ovu pticu, papagaja obavezno skinuti i ozbiljno se pozabaviti nacionalnim simbolima i obelezjima.naravno ako nam je uopste ostao iko iole upucen i obrazovan u heraldici
  • Xxxx

    10.10.2021 16:54
    Bilo bi lepo
    Da se neko ozbiljno pozabavio simbolima nase zemlje nakon svih ovih ratova i promena.. Zastava je mogla mnogo, mnogo lepse izgledati..
  • Uvek drugi kriv

    10.10.2021 14:02
    Deca komunista i živi eks komunisti nam izglasali zastavu sa krunom i himnu bože pravde a mi se ložimo na to i doživljavamo kao neko preobrazenje. Ova država je šizofrenija. U zadnje tri i kusur decenije promenila je tri imena a zastava nešto više od toga sa svim revizijama. Nedoslednost je naša doslednost. Sramota!
  • Лиманац

    10.10.2021 10:32
    Штуро је објашњена ситуација са два облика заставе — Државном и Народном.
    Државну свакодневно користе државни органи, а Народну — органи територијалне аутономије, органи локалне самоуправе и јавне службе, као што су школе, болнице, јавна предузећа и сл. Оба облика заставе користе се искључиво у размери 3:2 (однос дужине и висине).
    Било би добро када би ваш портал „021” спровео истраживање у вези са овом тематиком у Новом Саду. Сви би били изненађени када би чули да се они који заставу истичу у складу са законом могу набројати на прсте једне, евентуално две руке.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna