Autor: BBC News na srpskom

BBC
18.10.2021.
09:20 > 10:00
Gde su mi ključevi - nadaju se da će veštačka inteligencija jednog dana moći da odgovori na slična pitanja.
  • Mile rent-a mozak

    18.10.2021 11:37
    Pre 35 godina sam mislio da je veštačka inteligencija, ljudsko dostignuće u pravljenju robota. Onda je izmišljen mobilni telefon i Facebook, pa sam ukapirao kako se od budaka pravi pametan, i od babe devojka. Izvinjavam se svim pratiocima, što danas nisam stigao da se selfiram. Ljubi vas i voli, đak generacije u srednjoj školi i najbolji student svog fakulteta u istoriji.
  • pobogu

    18.10.2021 10:28
    "... uči veštačku inteligenciju kako da na život gleda kao čovek..."

    1. Obzirom u kakvom je stanju planeta i svet u kome zivimo - i na samoj ljudskoj inteligenciji bi se moralo jos mnooooogo raditi i doradjivati.

    2. Ako vestacka inteligencija nekako postane bolja, jaca od ljudske, te kao takva sagleda da je ponasanje ljudske vrste prema planeti, flori i fauni identicno ponasanju destruktivnih virusa, moglo bi se desiti da vestacka inteligencija dodje do zakljucka da je jedini nacin da ce sacuva planeta - eliminacija ljudske vrste. I bila bi u pravu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna