Autor: BBC News na srpskom

BBC
09.04.2022.
09:40 > 10:00
U okolini Niša pronađeni su do sada najstariji otkriveni ostaci neandertalaca - četiri zuba stara oko 300.000 godina.
  • Mr. No

    09.04.2022 17:14
    @Megido
    Javi kako je prošao sastanak sa Bogom. Javi i ako nije imao vremena pa je odložio sastanak. Javi i ako se predomislio pa otkazao sastanak sa tobom. Javi svakako.
    Ne javljaj ako se niste sporazumeli ili ako ti je rekao da ne širiš priču i njegovom nepostojanju. Ima jedno provereno rešenje koje uvek pomaže u nedokazivim slučajevima - vera, religija i crkva.
  • Megido

    09.04.2022 12:19
    Čovek je oduvek čovek
    Niko od nas ne bi rekao danas u 21. veku, da je "pametni" uređaj recimo telefon, nastao sam od sebe, izniko iz zemlje, ili tokom zemljotresa u nekoj fabrici usled sudaranja delova i udara groma, postepeno počeo da funkcioniše kao galaxi S 21! Ali, mnogi ljudi danas će reći da je neverovatno komplikovano ljudsko telo, posebno mozak, oči, uši i naravno srce, nastalo tokom stotina miliona godina ili čak i više, spontano igrom slučaja. Ko je u pravu? Kome da verujemo? Pa razni evolucionisti, se međusobno ne mogu složiti oko bilo čega vezanog za evoluciju, a ni sam Darvin, nije mnogo verovao u svoju teoriju. Ali, Biblija jasno kaže da sve nije moglo nastati slučajno, već da kao što svaki dom ima svog graditelja, tako je i Bog Tvorac svega. Ali sad se nameće drugi problem. Ako je sve izgradio Bog, onda je on kao Stvoritelj učinio sve da nam pokaže da život ima smisao. A ako ima smisao, život mora da se vodi nekim načelima. A ko jedino ima pravo da postavlja načela? Odgovor je jasan Darovalac života. I tu za evolucioniste prestaje svaka priča, jer oni ne žele da priznaju da iko ima pravo da drugome nameće svoja pravila, a pogotovo neka Vrhovna sila koju zovemo Bog. Ali na njihovu žalost, Bog je sve pokrenuo i podržava svojim moćnim duhom, a što oni u to ne veruju njihov je problem. Bog nikog ne tera da veruje u njega, ali kaže da će nam život jedino tako imati smisao, ako polažemo nade u Božja obećanja. Sve drugo je ispraznost i trčanje za vetrom, da parafraziram mudrog Solomona.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna