Novosadski informativni portal 021

Vesti - Biznis i ekonomija

Evro sutra 122,78 dinara

Dinar će sutra zadržati približno istu vrednost kao tokom vikenda i zvanični srednji kurs biće 122,78 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije.

Dinar u ponedeljak stagnira

Dinar će u ponedeljak, 4. aprila, stagnirati prema evru i zvanični srednji kurs iznosiće 122,78 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Dinar malo ojačao prema evru

Narodna banka Srbije prodala je juče 10 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu, pa je dinar danas jači prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs iznosi 122,79 dinara za jedan evro, objavila je NBS.

Građanima evrozone novac bi mogao da pada sa neba?

O konceptu "novca iz helikoptera", u okviru kog bi Evropska centralna banka (ECB) štampala i direktno delila novac građanima evrozone, trenutno se ne raspravlja unutar upravnog saveta ECB-a, izjavio je danas član izvršnog odbora te institucije, Benoa Ker.

PKB ostaje bez zaštite države i ide u istoriju?

Pribiližavanjem 31. maja kada će Poljoprivredni kombinat Beograd ostati bez zaštite države, spekuliše se da je njegov vlasnik grad Beograd spreman da dodatno prepolovi cenu i potencijalnom vlasniku naplati svega 91 milion evra, što je tek trećina procenjene vrednosti PKB-a.

Imaćemo plate kao Slovenci tek 2101. godine

Građani Srbije imaće prosečnu platu od 1.000 evra, kolika je upravo sada u Sloveniji, tek za 86 godina, preciznije 2101. godine, ukoliko naša zemlja nastavi sadašnjim tempom razvoja, pokazala je analiza Udruženja građevinskih inženjera Srbije.

Šta će biti sa Telekomom?

Tri meseca posle još jedne neuspele prodaje Telekoma, Vlada stavlja znak pitanja na odluku da se ne prihvati jedna od šest pristiglih ponuda koja se, kako je tada rečeno, posebno izdvajala.

U ponedeljak evro 122,88 dinara

Dinar će nastaviti mirovanje prema evru tokom vikenda, budući da je Narodna banka Srbije danas intervenisala prodajom 15 miliona evra na međubankarskom tržištu, i zvanični srednji kurs iznosiće 122,88 dinara za jedan evro, objavila je NBS.

Zašto je propala Nokija?

Gradić u Finskoj preokrenuo je industriju mobilnih telefona krajem ’90-ih i početkom 2000-ih godina, a kompanija koja je u njemu nastala delovala je kao neuništiva jer je u jednom momentu držala čak 40 odsto svetskog tržišta mobilnih telefona.