Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - EPK 2022

Izabran projektant prva dva "urbana džepa"

Projektovanje i izradu tehničke dokumentacije za prva dva od ukupno 46 "urbanih džepova" koji će biti izgrađeni do 2021. godine u Novom Sadu, dobila je firma "Andzor engineering".

Počinje gradnja infrastrukture za budući Omladinski centar

Na prvom sastanku Saveta za razvoj budućeg Omladinskog kreativnog centra, koji će se nalaziti na prostoru današnje tzv. Kineske četvrti, doneto je nekoliko zaključaka i odluka koje je usvojila Radna grupa za kapitalne i infrastrukturne projekte.

Publika u fokusu institucija kulture

Promene u pristupu publici kada je reč o institucijama kulture, realizovaće se kroz projekat Fondacije "Novi Sad 2021" pod nazivom "Publika u fokusu institucija kulture".

John Acquaviva i Krešo Bengalka za doček 2018. u Novom Sadu

Jednа od četiri lokacije za дoček 2018. godine u Novom Sadu je Studio M, koji će i ove godine biti mesto okupljanja ljubitelja tehno i rep zvuka, kada će na velikoj Re:Shape NYE žurci na dve bine nastupiti ukupno dvanaest izvođača.

Tri dodatna dana kao uvertira u Novosadski džez festival

Tokom 19. Novosadskog džez festivala Fondacija "Novi Sad 2021" i Kulturni centar Novog Sada pripremili su specijalan muzički program koji će predstaviti neke od najistaknutijih novosadskih i inostranih džez muzičara.

Prvi urbani džepovi se prave na Detelinari i Kovilju

Uprava za građevinsko zemljište je raspisala tender za izradu tehničke dokumentacije za Detelinaru i Kovilj, gde će biti uređeni prvi urbani džepovi u okviru projekta Evropske prestonice kulture 2021, saznaje 021.rs.

Novi Sad dobija novi kulturni kvart u Almaškom kraju

Novi Sad će dobiti četvrtu kulturnu stanicu odnosno kulturni distrikt tako što će prostor nekadašnje "Svilare" biti rekonstruisan, najavio je direktor Fondacije "Novi Sad 2021" Nemanja Milenković.

Predstavljen model Novosadskog volonterskog servisa

Model Novosadskog volonterskog servisa – projekta koji treba da omogući sprovođenje kvalitetnog, održivog i organizovanog rada sa volonterima i volonterkama u Novom Sadu, prikazan je danas.

Novi Sad naredne nedelje u tonu manjinskih jezika

Pozorišni festival jezičkih manjina sveta Synergy WTF (World theatre festival) održaće se u Novom Sadu od 2. do 6. oktobra u okviru "Platforme plus" Fondacije Novi Sad 2021.