Ling Ling ima 20 godina. Oskudno odevena stoji kraj puta na ivici Tajpeja, glavnog grada Tajvana. Ona čeka vozače kamiona i fizičke radnike da navrate do nje i kupe nešto.
Iako se već dugo govori da je konzumacija pasulja dobra za zdravlje, danas se ovom povrću pridaje još više pažnje zbog novih informacija koje donose naučnici.
Kompanija "Barila" objavila je na svojoj Fejsbuk stranici da je testenina u Hrvatskoj drugačija nego u Italiji jer su istraživanja pokazala da Hrvati, za razliku od Italijana, ne vole tvrdu testeninu.
"Crnogorski pršut" novi je zaštićeni proizvod u Crnoj Gori, saopštilo je Ministarstva poljoprivrede, ističući da je to za poslednje dve godine peti zaštićeni brend.
Možda zvuči neverovatno, ali mešavina meda i cimeta zaista leči skoro sve bolesti, a što je najbolje, ove relativno jeftine namirnice možete da nabavite u svim većim radnjama.
Hleb je vremenom stekao lošu reputaciju, verovatno zbog popularnosti modernih dijeta sa malo ugljenih hidrata i bez glutena. Međutim, ako nemate zdravstveni problem kao što je celijakija, alergija na pšenicu ili necelijakijska osetljivost na gluten, nema potrebe da izbegavate hleb.
Čokolada je, čini se, jako dobra za zdravlje i pomaže da živite duže. Istraživanje je otkrilo da čokoladica, ako se jede uz dodatak cinka, aktivira spoj koji usporava starenje, piše "MailOnline".
Ako volite da zamrzavate hranu ili da je čuvate u frižideru, možda će vam dobro doći informacije o tome šta se može zamrznuti i koliko dugo, a da se kvalitet hrane ne dovede u pitanje, piše Večernji.hr
Mari Pol Benasi, direktorka Glavne uprave za pravosuđe i zaštitu potrošača pri Evropskoj komisiji, na okruglom stolu o pravima potrošača u Zagrebu, rekla je da su razlike u kvalitetu Nutele rezultat različitih recepata u proizvodnji, kao i tradicije i ukusa potrošača.
Prema podacima dobijenim najnovijim istraživanjem, topla kafa u sebi sadrži znatno više antioksidanasa u odnosu na hladnu, a samim tim je i dosta zdravija.
Novo istraživanje pokazalo je da su ljudi koristili kakao u Južnoj Americi pre 5.400 godina, što je znatno više nego što se dosad mislilo o upotrebi biljke od koje se sada najviše pravi čokolada.