Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

AMSS: Voziti oprezno zbog jake košave

Auto-moto savez Srbije upozorava jutros vozače na pojačan vetar u košavskom području, sa jačim bočnim udarima koji mogu biti opasni ukoliko vožnja nije prilagođena, a brzina smanjena.

U sredu o podeli imovine SFRJ

Beograd će 13. i 14. decembra biti domaćin Mešovitoj komisiji za sukcesiju, a tema će biti podela preostale diplomatsko-konzularne imovine SFRJ.

Transrodne osobe mogu u vojsku SAD od 1. januara

Okružni sudija u Vašingtonu Kolin Kolar-Koteli je donela odluku da će transrodne osobe od 1. januara moći da se pridruže vojsci SAD i tako odbacila zahtev administracije američkog predsednika Donalda Trampa da se sprovede zabrana regrutovanja transrodnih osoba.

U Srbiji nema bebi-hrane zaražene salmonelom

Nijedan od tri "Laktalisova" mlečna proizvoda za ishranu beba, a koje je Generalna direkcija za zdravstvo Francuske povukla sa tržišta te zemlje i nekih zemalja Evropske unije, nije upisan u bazu podataka Ministarstva zdravlja i ne prodaje se u Srbiji, kaže inspektor Ministarstva zdravlja Goran Stojković.

OTP banka kupila Vojvođansku

OTP banka Srbija i Nacionalna banka Grčke (NBG) zatvorile su danas finansijsku transakciju, čime je uspešno završena kupovina Vojvođanske banke, kojom su do sada upravljali Grci.

Sindikat: Vratiti suspendovane radnike Pošte

Savez samostalnih sindikata Srbije traži da JP Pošta Srbije vrati na posao 37 suspendovanih radnika, a kao odgovorne za aktuelnu situaciju i krizu u tom JP sindikat vidi rukovodstvo firme i osnivača, Vladu Srbije.

Evro sutra 119,63 dinara

Dinar će u utorak zadržati približno istu vrednost prema evru u odnosu na danas i zvanični srednji devizni kurs biće 119,63 dinara za jedan evro.

Nova obavezna vakcina ipak od januara

Sve bebe koje na svet dođu od prvog januara naredne godine, primaće novu vakcinu, koja će biti besplatna za roditelje, a uvrštena je u novi kalendar obavezne imunizacije.