Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Eurofer nezadovoljan zbog skidanja Srbije sa antidamping liste

Evropsko udruženje proizvodjača čelika Eurofer je veoma nezadovoljno zbog predloga Generalnog direktorata za trgovinu Evropske komisije da se Srbija izuzme sa liste zemalja prema kojima se primenjuju antidamping mere u trgovini čelikom, objavio je Danas.

BIRN: Profesor Beogradske poslovne škole milioner

Direktor i profesor državne Beogradske poslovne škole (BPŠ) Đuro Đurović mesečno u proseku zarađuje 1,6 miliona dinara, dok je Agenciji za borbu protiv korupcije prijavio svega 472.000 dinara, otkriva BIRN.

Pristup poverljivim podacima Švedske imali ljudi iz Srbije

Švedsku već danima potresa otkrivanje jednog od najvećih sigurnosnih propusta prilikom izmeštanja poslova održavanja baza podataka Agencije za saobraćaj, a taj skandal bi mogao da ugrozi položaje nekoliko ministara a možda čak i samu vladu, jer je opozicija najavila da bi mogla pokrenuti glasanje o nepoverenju vladi, piše danas Fajnenšel tajms.

Oprez večeras zbog kiše i mokrih kolovoza

Vozače u Srbiji večeras očekuje umeren saobraćaj bez vanrednih zastoja, ali se zbog najavljenih padavina i mokrih kolovoza savetuje oprezna vožnja, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Dinar sutra slabiji

Dinar će sutra oslabiti za 0,1 posto prema evru u odnosu na današnju vrednost, i zvanični srednji kurs će iznositi 120,42 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Rampa univerzitetskoj košarkaškoj selekciji

Ima mnogo razloga da selektor košarkaške reprezentacije bude razočaran masovnim odbijanjem igrača da nastupaju u rezervnoj reprezentaciji, međutim, i druga strana ima argumente: tokom sezone košarkaši odigraju i preko devedeset utakmica.

Srbija dobila još jednu stranku

U Srbiji je registrovana još jedna stranka - Bolja Srbija, a njen lider je Dragan Jovanović, predsednik Skupštine opštine Topola i narodni poslanik.

Microsoft ukida Paint

Microsoft sprema novo ažuriranje Windows 10 sistema pod imenom Autumn Creators Update sa mnoštvom novih opcija. Međutim, jedan od najdugovečnijih Windows dodataka prestaće da postoji - Microsoft Paint.