Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Raskrinkana mreža šverca migranata u Grčkoj

Grčka policija saopštila je da je otkrila mrežu šverca migranata koji su pokušavali da napuste tu zemlju i odu u zapadnu Evropu i dodala da je u operaciji privedeno više od 10 osoba.

Holanđani će koristiti servere za zagrevanje vode

Svima je dobro poznato koliko se laptop i desktop računari zagrevaju, a taj višak energije je mnogo veći u centrima gde se nalaze desetine hiljada servera, a Holanđani taj gubitak energije i novca nameravaju da spreče.

Usvojena Deklaracija o mirnom rešavanju problema

Zemlje Jugoistočne Evrope moraju jačati napore u cilju političke stabilnosti i pomirenja, i mirno rešavati svoje probleme, pri čemu vrata EU moraju ostati otvorena za nove članice, navodi se u Deklaraciji koja je usvojena na samitu Procesa "Brdo-Brioni".

Pacijente na nosilima prenose do hirurške sale

Medicinskim rečnikom u pogledu stanja finansija ovdašnji regionalni Zdravstveni centar Vranje u kome je zaposleno 290 lekara i još toliko medicinskog osoblja nalazi se u "kliničkoj smrti".

Mej: Imala sam m... da raspišem izbore

Britanska premijerka Tereza Mej odbila je tvrdnje da se pokajala zbog odluke da Velika Britanija izađe na prevremeno glasanje poručivši biračima da je "imala m... da raspiše izbore".