Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

PIO fond prekršio Zakon o javnim nabavkama

Fond PIO je prošle godine imao rashode od oko 76 miliona dinara za usluge koje su nabavljene bez primene Zakona o javnim nabavkama, iako nisu postojali razlozi za izuzeće od primene tog zakonskog akta, saopštila je danas Državna revizorska institucija.

Evropska komisija tuži Grčku zbog otpadnih voda

Zbog nepropisnog tretiranja otpadnih voda Evropska komisija je po drugi put tužila Grčku i od suda traži da je kazni sa najmanje 15 miliona evra. Tužba se odnosi na ispuštanje voda u zaliv Elefsini.

Hapšenja u Holandiji i Švedskoj

Policija u Roterdamu uhapsila je sinoć tri muškarca nakon pronalaženja sumnjivog automobila sa belgijskim tablicama, ali je isključila moguću vezu sa potragom za Salahom Abdeslamom, beguncem koji je učestvovao u napadima u Parizu 13. novembra.

Pančevo: Promocija podoficira

Vojna svečanost povodom prijema polaznika šeste i sedme klase Osnovnog kursa za podoficire u profesionalnu vojnu službu u svojstvu podoficira biće održana danas u Pančevu.

Ombudsman: Zaštita dece neadekvatna

Obrazovna, zdravstvena i socijalna zaštita dece i dalje je nedosledna, nedovoljna i neadekvatna u praksi, uprkos pomaku rada nadležnih institucija, saopštio je pokrajinski ombudsman povodom Svetskog dana deteta, 20. novembra.

Novi napad u Izraelu

Jedan Izraelac je poginuo, a osam osoba je povređeno kada je neidentifikovani napadač otvorio vatru iz automobila.

Snažan zemljotres u Japanu

Snažan zemljotres, jačine 6,2 stepena Rihterove skale, pogodio je jutros japanska ostrva Bonin, saopštio je Američki geološki institut.

Dan žalosti u BiH

Zbog ubistva dva vojnika u Sarajevu danas je Dan žalosti u Bosni i Hercegovini. Takvu odluku juče je doneo Savet ministara BiH.

Zrenjanin: Počele radionice u okviru izložbe "Čitamo i pišemo sa Anom Frank"

Gradska narodna biblioteka "Žarko Zrenjanin" organizovala je posete učenika zrenjaninskih osnovnih škola Dečjem odeljenju gde se, u ambijentu izložbe, odvijaju radionice u kojima učestvuju bibliotekari, nastavnici i učenici kojima je dostupan nastavni materijal, film, vežbanke i uputstva koje je pripremio organizator izložbe.