Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Hapšenja u Holandiji i Švedskoj

Policija u Roterdamu uhapsila je sinoć tri muškarca nakon pronalaženja sumnjivog automobila sa belgijskim tablicama, ali je isključila moguću vezu sa potragom za Salahom Abdeslamom, beguncem koji je učestvovao u napadima u Parizu 13. novembra.

Pančevo: Promocija podoficira

Vojna svečanost povodom prijema polaznika šeste i sedme klase Osnovnog kursa za podoficire u profesionalnu vojnu službu u svojstvu podoficira biće održana danas u Pančevu.

Ombudsman: Zaštita dece neadekvatna

Obrazovna, zdravstvena i socijalna zaštita dece i dalje je nedosledna, nedovoljna i neadekvatna u praksi, uprkos pomaku rada nadležnih institucija, saopštio je pokrajinski ombudsman povodom Svetskog dana deteta, 20. novembra.

Novi napad u Izraelu

Jedan Izraelac je poginuo, a osam osoba je povređeno kada je neidentifikovani napadač otvorio vatru iz automobila.

Snažan zemljotres u Japanu

Snažan zemljotres, jačine 6,2 stepena Rihterove skale, pogodio je jutros japanska ostrva Bonin, saopštio je Američki geološki institut.

Dan žalosti u BiH

Zbog ubistva dva vojnika u Sarajevu danas je Dan žalosti u Bosni i Hercegovini. Takvu odluku juče je doneo Savet ministara BiH.

Zrenjanin: Počele radionice u okviru izložbe "Čitamo i pišemo sa Anom Frank"

Gradska narodna biblioteka "Žarko Zrenjanin" organizovala je posete učenika zrenjaninskih osnovnih škola Dečjem odeljenju gde se, u ambijentu izložbe, odvijaju radionice u kojima učestvuju bibliotekari, nastavnici i učenici kojima je dostupan nastavni materijal, film, vežbanke i uputstva koje je pripremio organizator izložbe.

Svi se navodno bore protiv ISIS-a, a gledaju samo ličnu korist

Kada bi najmoćnije zemlje sveta zaista ostavile svoje nesuglasice i lične interese po strani i udružile se u borbi protiv samoproklamovanog kalifata, ISIS bi bio sravnjen sa zemljom za mesec dana. Međutim, previše je faktora koji se navodno bore protiv ISIS-a, a međusobno ne sarađuju.

U pucnjavi ranjena dva dilera

Dve osobe ranjene su danas iz vatrenog oružja na Vilinim vodama u Beogradu, a policija intenzivno traga za počiniocima.

Fond PIO kršio Zakon o javnim nabavkama

Državna revizorska institucija (DRI) saopštila je da je utvrdila da je Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) u prošloj godini na javne nabavke potrošio 76,26 miliona dinara ne poštujući Zakon o javnim nabavkama.

BiH: Usvojiti akcioni plan protiv terorizma

Savet ministara BiH danas je, na vanrednoj sednici povodom sinoćnjeg napada u Sarajevu, razmatrao novonastalu situaciju i raspravljao o problemu terorizma u BiH i nekim merama koje moraju biti preduzete.