Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Dinar u ponedeljak malo slabiji

Dinar će u ponedeljak, 24. avgusta oslabiti 0,1 odsto i zvanični srednji kurs će biti 120,2337 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije.

Vaspitačica, za kaznu, katapultirala dete sa klackalice

Jedna vaspitačica u bavarskom gradu Landshut optužena je da je trogodišnjeg Devida kaznila tako što ga je stavila na klackalicu i svom silinom pritisla drugu stanu, pa se dete katapultiralo u vazduh i prilikom pada, polomilo nos, a zatim pod totalnom narkozom operisano, prenosi danas nemački tabliod "Bild".

FOTO: Zastava Islamske države usred Tuzle

Da zastave islamskih terorista u Bosni i Hercegovini nisu retkost ilustruje i snimak obeležja terorističke organizacije koji je vozeći se prema Sarajevu napravio putnik iz Hrvatske u centru Tuzle, prenose "Nezavisne novine".

Kopernikus kupio Radio Rašku

Javno preduzeće Radio Raška iz Raške prodata je kablovsko-distributivnom sistemu Kopernikus za 14.950 evra, objavila je Agencija za privatizaciju Srbije.

Grčka dobija 1.000 bitkoin bankomata

Grčka će dobiti 1.000 bankomata za bitkoin zahvaljujući partnerstvu između berze bitkoina BTCGris (BTCGreece) i platforme za trgovanje tom digitalnom valutom Kjubic (Cubits).

Poginuo radnik iz Sremske Mitrovice

Radnik V. B. (32) iz Sremske Mitrovice poginuo je nakon pada sa merdevina, tokom otklanjanja kvara na internet kablovskom vodu na elektro stubu u Slavonskoj ulici u tom gradu.

SANU: Ne postoji bosanski jezik

Odbor za standardizaciju srpskog jezika pri Srpskoj akademiji nauka i umetnosti (SANU) odlučio je da bošnjački, a posebno pod imenom bosanski jezik lingvistički ne postoji.

EPS za logo daje 40 miliona dinara?

Demokratska stranka (DS) zatražila je danas zaustavljanje nezakonite i štetne javne nabavke za novi vizuelni identitet Elektroprivrede Srbije, za šta je EPS u svom budžetu predvideo oko 40 miliona dinara.

Prijava protiv Tadića, Cvetkovića i Dinkića zbog satelita

Pokret "Dosta je bilo - Saša Radulović" saopštio je danas da je Tužilaštvu za organizovani kriminal, podneo krivičnu prijavu protiv bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića, bivšeg premijera Mirka Cvetkovića i bivšeg  ministra Mlađana Dinkića zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj i Srbiju u aferi Satelit oštetili za više miliona evra.

Vanredni izbori u Turskoj 1. novembra

Vanredni izbori u Turskoj biće održani 1. novembra, a u međuvremenu će biti formirana privremena vlada, ukoliko je neophodno sa članovima van parlamenta, objavio je danas predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.