Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Narko-dileri u blizini škola

Protiv trojice narko-dilera u Novom Sadu i Vrbasu podneta je krivična prijava zbog toga što je kod njih pronađena droga, saopštila je novosadska policija.

Švarceneger bi da bude predsednik EU

Arnold Švarceneger (63), koji se uspešno oprobao kao bodi-bilder, holivudska zvezda i guverner Kalifornije, mogao bi da se zainteresuje i za nov posao - funkciju predsednika Evropske unije, izveštavaju američki mediji.

Radovi na pruzi

Saobraćaj na pruzi Novi Sad-Bogojevo-Subotica biće privremeno izmenjen danas od sedam sati do 21.30 zbog radova na pruzi, saopšteno je iz "Železnica Srbije".

Država pregovara sa Telekomom Austrija

Državna sekretarka u Ministarstvu kulture, informisanja i informacionog društva Jasna Matić izjavila je večeras da država vodi pregovore o prodaji 51 odsto kapitala Telekoma Srbija sa jedinim ponuđačem - Telekomom Austrija, dodajući da "postoji prostor za pregovaranje".

Štrajk glađu nije post, a pričest krši štrajk

Srpska pravoslavna crkva ne dopušta post tokom kojeg se dozvoljava uzdržavanje od svake hrane i pića, a pričest podrazumeva uzimanje hleba i vina, što bi bio prekid štrajka glađu i žeđu lidera naprednjaka Tomislava Nikolića, rekli su danas Tanjugu analitičari religije Živica Tucić i Mirko Đorđević.

Požar u katedrali Sagrada Familia

Oko 1.500 turista evakuisano je danas iz katedrale "Sagrada familija" (Sveta porodica), popularnoj turističkoj destinaciji u Barseloni, nakon što je u crkvi podmetnut požar, javljaju svetske agencije.

Dinar i dalje raste

Dinar će sutra ojačati prema evru za 0,22 odsto, tako da će zvanični srednji kurs biti 101,1680 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Pio, a hteo da vozi decu na ekskurziju

Saobraćajna policija podnela je zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Novosađanina Mirka Z. (1970), zbog osnovane sumnje da je vozio pod dejstvom alkohola.

Isplata dodataka za mart

Isplata dečijeg dodatka za mart počeće sutra, a dan kasnije, u četvrtak 21. aprila, krenuće isplata roditeljskog dodatka, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalne politike.

Manja podrška nuklearnoj energiji

Podrška nuklearnoj energiji u svetu je opala na 49 procenata, sa 57 odsto pre nuklearne katastrofe u Japanu, ali pobornika te vrste energije i sada ima više nego protivnika, pokazalo je istraživanje agencije "WIN-Galup international".

Nikolićevo stanje bolje

Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić izjavio je da je pristao da popodne primi infuziju, ali je naveo da nastavlja protest.        

Nedostaju pare za saniranje Černobilja

Učesnici međunarodne donatorske konferencije koja je danas počela u Kijevu uspeli su da skupe 575 miliona evra od ukupno 740 koliko je još potrebno za završetak radova na betonskom sarkofagu koji bi trebalo da izoluje reaktor u Černobilju, 25 godina posle nuklearne katastrofe u toj ukrajinskoj elektrani.

U Libiji 10.000 mrtvih?

U sukobima u Libiji do sada je poginulo oko 10.000 ljudi, a njih 55 hiljada je povređeno, izjavio je danas u Rimu italijanski ministar spoljnih poslova Franko Fratini, nakon susreta sa šefom libijskog Nacionalnog saveta za tranziciju, Mustafom Abdel Džalilom.

Nema novog štrajka prosvetara

Predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Leonardo Erdelji izjavio je danas da razgovori predstavnika sindikata i Vlade intenzivno traju i da se za sada ne razmišlja o nastavku štrajka.

Lavrov: Odnosi Srbije i Rusije sve bolji

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao je danas u Beogradu da odnosi Srbije i Rusije idu "uzlaznom putanjom" i najavio podršku Moskve inicijativi Srbije za pokretanje istrage pod mandatom Saveta bezbednosti UN o nelegalnoj trgovini organima na Kosovu.

Krivične prijave za utaju poreza

Poreska policija saopštila je danas da je Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu podnela krivičnu prijavu protiv direktora privrednog društva "Figment" iz Novog Sada A.H. i vlasnika i direktora privrednog društva "Hamavemt" iz Petrovaradina Ž.N, zbog osnovane sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje službene isprave i time oštetili budžet Srbije za oko 29 miliona dinara.

Modernizacija termoelektrane Nikola Tesla

Generalni direktor EPS-a Dragomir Marković i direktor sektora energija u Simensu Reto Nauli potpisali su danas ugovor vredan 9,3 miliona švajcarskih franaka za realizacuju prve faze projekta modernizacije nadzornog i kontrolnog sistema u termoelektrani Nikola Tesla B u Obrenovcu.