Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Kurs dinara nastavlja da miruje

Dinar će sutra nastaviti stagnaziju prema evru, osmi dan za redom i zvanični srednji kurs će biti 115,9662 dinara za jedan evro, objavila je NBS.

Vašington stao zbog snega

Prognoze o skoro 30 centimetara snega bile su dovoljne da danas veći deo Vašingtona ostane zatvoren, uključujući i službe federalne vlade.

Cena nafte skočila zbog Krima

Cena nafte povećala se za oko dva dolara pošto je ruska vojna intervencija u Ukrajini povećala strahovanja da bi protiv Rusije mogle biti uvedene sankcije.

Upola manje žalbi na račune za struju

Broj prigovora građana na račune za struju potrošenu u januaru, upola je manji nego na račune za decembar, na koje se žalilo 48.608 građana, izjavio je vršilac dužnosti direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) Aleksandar Obradović.

Srušio se deo Pompeje

Nekoliko zidova antičkog grada Pompeja kod Napulja u Italiji, srušilo se poslednjih dana, među njima i deo zida Venerinog hrama, saopštila je danas uprava tog arheološkog nalazišta, ne precizirajući uzroke.

Pretukao nevenčanu suprugu i njenu majku

Pripadnici šabačke policije uhapsili su i sproveli Osnovnom javnom tužilaštvu u Šapcu M.D. iz okoline Šapca, zbog sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici.

Penzioneri besplatno u banju

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) raspisao je oglas kojim poziva penzionere da se do 16. marta jave za odlazak na besplatnu desetodnevnu rehabilitaciju u jednoj od 25 banja u Srbiji, pod uslovom da imaju penziju nižu od 24.170 dinara.

Vratile se prve rode

Među prvim vesnicima proleća u Kopačkom ritu, u Hrvatskoj, su i rode, koje su viđene u tom parku prirode, što je znak da je počeo dolazak ptica selica u jedno od najočuvanijih močvarnih staništa u Evropi.

Lovac upucao lovca u nezakonitom lovu

Šezdesettrogodišnji meštanin Petrovaradina S. P. teško je ranjen u koviljskom ataru kada ga je tokom nezakonitog lova metkom iz lovačke puške pogodio L. V. (1957).

Nemačka: Povećan broj napada na azilante

Broj napada desnih ekstremista na azilantske domove u Nemačkoj u toku prošle godine povećao se za više nego duplo u odnosu na 2012. godinu, piše nemački dnevnik "Tagescajtung", pozivajući se na podatke Savezne kriminalističke službe.

Hrvatska: Sve više radnji sa hranom isteklog roka trajanja

Po uzoru na druge hrvatske gradove sada i Osijek dobija prodavnicu za siromašne u kojoj bi građani lošijeg imovinskog stanja mogli besplatno ili po simboličnim cenama da dobijaju hranu kojoj je istekao rok trajanja ili je rok pred isticanjem.

Železnica smanjila gubitak

Železnice Srbije su prema završnom računu za 2013. imale gubitak od 7,7 milijardi dinara, što je za oko devet milijardi dinara manje nego u 2012. godini, saopštilo je danas to državno preduzeće.

Džonson: Oduzimati decu islamistima

Muslimansku decu koju njihovi roditelji radikalizuju treba tretirati kao žrtve zlostavljanja i izdvojiti iz njihovih porodica, istakao je gradonačelnik Londona Boris Džonson.