Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Nikolić Srbiji sprema proteste kao u Hrvatskoj

Iza protesta u Hrvatskoj stoje antidemokratske političke opcije, izjavio je politički komentator Davor Đenero, ocenivši da to liči na ono što lider naprednjaka Tomislav Nikolić priprema za Srbiju.

U Saudijskoj Arabiji zabranjeno okupljanje

Saudijska Arabija zabranila je sve proteste i marševe, nakon što je šiitska manjina te zemlje održala manje demonstracije u naftom bogatoj istočnoj pokrajini, saopšteno je iz ministarstva unutrašnjih poslova.

Naši 1389 privedeni ispred televizije B92

Predstavnici Pokreta "Naši 1389" protestvovali su večeras oko 18.30 sati ispred zgrade televizije B92, u Bulevaru Zorana Đinđića na Novom Beogradu, a tom prilikom policija je privela 17 članova tog pokreta, javila je ta televizija.

Crnogorci evropski šampioni po broju mobilnih

Prema stopi nezaposlenosti, bruto društvenom proizvodu ili procentu porodičnih izdataka na hranu, Crna Gora je daleko ispod evropskog ili, čak, proseka u državama kandidatima za članstvo u EU, ali je zato prema broju mobinih telefona po stanovniku apsolutni evropski šampion.

Nejasno koliki porez će Mišković platiti

Nekadašnji direktor Agencije za privatizaciju Branko Pavlović izjavio je da još nije jasno koliko će država naplatiti poreza od prodaje "Maksija" Miroslava Miškovića belgijskom koncernu "Delez".

Srbiji ne preti grčki scenario

Ekonomista u Svetskoj banci Dušan Vujović izjavio je da Srbiji ne preti grčki scenario prevelikog zaduživanja u inostranstvu, ali da veći problem predstavlja zaduživanje države kroz neplaćanje svojih obaveza.

Zvezdi "Milionera iz blata" izgorela kuća

Dečija zvezda filma "Milioner iz blata", Rubina Ali, izgubila je sve, uključujući filmske nagrade, u požaru koji je kasno sinoć progutao njenu porodičnu kuću u prenaseljenoj sirotinjskoj četvrti u Mumbaju.

Nova provala u trafostanicu

U subotu tokom prepodneva uhvaćeni su i privedeni lopovi koji su rano ujutro, oko 2:30, provalili u trafostanicu u Futogu.

Jedan osumnjičeni pušten, drugi u pritvoru

Istražni sudija Višeg suda u Beogradu, koji je juče saslušao Novosađanina Petra Deđanskog (1947), osumnjičenog da je na internetu pristupao serverima s pedofilskim sadržajima, nije doneo odluku o određivanju pritvora.

Sve više maloletnih delikvenata

Maloletnička delikvencija u Novom Sadu porasla je za 12,5 odsto u 2010. u odnosu na prethodnu godinu, podaci su Višeg javnog tužilaštva.

Dinar jači posle vikenda

Dinar će u ponedeljak ojačati za 17 para, tako da će zvanični srednji kurs biti 103,60 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Dve žene opljačkale banku u Zagrebu

Dve žene, obučene u tamnu odeću, sa kapom na glavi i maramom i šalom na licu, opljačkale su poslovnicu Splitske banke u Zagrebu iz koje su ukrale nešto više od 95.000 evra (700.000 kuna).

Ugrožen izvoz oružja

Generalni direktor valjevskog "Krušika" Jovan Davidović izjavio je da nemiri u Egiptu, Alžiru i Jemenu ugrožavaju izvozne poslove te fabrike, ali i ostalih preduzeća odbrambene industrije Srbije.