Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Japan - tri godine posle cunamija

Japan danas obeležava treću godišnjicu pogubnog zemljotresa i cunamija u kojima je gotovo 19.000 ljudi poginulo ili nestalo, katastrofe ogromnih razmera koja je opustošila priobalna područja i izazvala nuklearnu krizu.

I dalje ni traga nestalom malezijskom avionu

Američka mornarica uputila je i drugi vojni brod - razarač "Kid", u potragu za avionom Boing 777-200 malezijske vazduhoplovne kompanije nestalim u subotu u Južnom Kineskom moru.

Tenderi u Srbiji se i dalje nameštaju

Dok u Upravi za javne nabavke kažu da je novi propis doneo znatno odgovornije ponašanje na nadmetanjima za poslove, privrednici tvrde da se ništa nije promenilo.

Snouden: Ponovo bih isto učinio

Nekadašnji saradnik NSA Edvard Snouden izjavio je da ne žali zbog toga što je obnarodovao podatke o masovnim programima za nadzor.

Bivša direktorka banke ukrala 9.000 evra

Policija je danas privela i odredila pritvor do 48 sati za I. L. (56), doskorašnju direktorku ekspoziture Komercijalne banke u Knjaževcu, zbog sumnje da je od klijenta prisvojila 9.000 evra.

Kurs dinara 12. dan stagnira

Dinar će sutra, 12. dan zaredom, nastaviti stagnaciju kursa prema evru, uz intervenciju centralne banke od 10 miliona evra na deviznom tržištu.

Janković: Vratiti nepravilno naplaćen solidarni porez

Zaštitnik građana Saša Janković saopštio je da je Ministarastvu finansija Srbije preporučio da vrati nepravilno naplaćen "solidarni porez" na kumulativno isplaćene zarade građanima čiji mesečni prihodi nisu veći od 60.000 dinara.