Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Usvojen rebalans budžeta Vojvodine

Skupština Vojvodine usvojila je danas rebalans ovogodišnjeg pokrajinskog budžeta prema kojem se ukupni prihodi i primanja zajedno sa prenetim neutrošenim sredstvima i ukupni rashodi i izdaci planiraju na ukupnom nivou od 82,58 milijardi dinara.

Pas-heroj posthumno odlikovan

Britanska vojska odala je danas u Londonu počast psu obučenom za traženje eksploziva, koji je uginuo u Avganistanu neposredno nakon pogibije vojnika koji ga je vodio.

Penzioneri spas za evropski turizam

Opstanku evropskog turizma u kriznim godinama najviše su doprineli građani stari 65 i više godina, koji su poslednjih godina povećali izdvajanja za turistička putovanja za trećinu.

Koridor 10 gotov do 2015.

Koridor 10 kroz Srbiju, koji će doprineti privrednom razvoju zemlje, biće završen do kraja 2014. godine.

MMF dolazi u Srbiju do 10. novembra

Misija Međunarodnog monetarnog fonda će doći u Beograd do 10. novembra i započeti razgovore o novom aranžmanu sa Srbijom, najavio je u četvrtak ministar finansija Mlađan Dinkić.

Poziv na jednodnevni bojkot trgovinskih lanaca

Nacionalna organizacija potrošača Srbije (NOPS) pozvala je u četvrtak građane da na jedan dan sledeće sedmice bojkotuju velike trgovinske lance zbog neosnovanog poskupljenja osnovnih životnih namirnica.

Bivši papin batler ide u zatvor

Bivši batler pape Benedikta XVI Paolo Gabrijele, koji je ranije ovog meseca osuđen zbog krađe i objavljivanja poverljivih papskih dokumenata, biće prebačen iz kućnog pritvora u zatvor.

Usvojen predlog budžeta za 2013.

Vlada Srbije usvojila je Predlog budžeta za 2013. godinu kojim je predviđen deficit od 121,9 milijardi dinara, odnosno 3,3 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP).

Vikiliks objavio dokumenta Ministarstva odbrane SAD

Vebsajt "Vikiliks" počeo je danas da objavljuje dokumenta američkog Ministarstva odbrane koja, kako tvrdi, sadrže detalje o politici pritvaranja u kampovima u Iraku i zalivu Gvantanamo posle napada na SAD 11. septembra 2001. godine.

Britanija izašla iz recesije

Britanija je u trećem kvartalu izašla iz najduže recesije još od pedesetih godina prošlog veka pošto je ostvarila snažan rast od 1 odsto na tromesečnom nivou.

"Fedon" izdavač godine

Izdavač 2012. godine je, prema oceni žirija 57. međunarodnog beogradskog sajma knjiga, kuća "Fedon" iz Beograda zbog konzistentne i promišljene uređivačke koncepcije i poštovanja najviših standarda u prevođenju i priređivanju knjiga.

Prosečna zarada 40.258 dinara

Prosečna neto zarada u Srbiji u septembru je bila 40.258 dinara (352 evra), što je realno za 6,5 odsto manje nego u junu, objavio je danas Republički zavod za statistiku (RZS).

Neša Leptir dobio spomen-ploču u Lajkovcu

Na Domu mladih u Lajkovcu otkriveno je obeležje posvećeno muzičaru Nenadu Raduloviću, Neši Leptiru, pevaču grupe "Poslednja igra leptira", koji je preminuo 12. februara 1990, u 31. godini života.

LA: Ubijeno troje članova jedne porodice

Troje članova petočlane porodice ubijeno je u predgrađu Los Anđelesa, a naoružani napadač koji je na njih pucao pobegao je u njihovom automobilu, saopštila je policija.

Na smrt pretučen srpski radnik u Sočiju

Srpski državljanin Velimir Knežević, radnik građevinske firme "Stakić", preminuo je u Sočiju od teških povreda nakon što je pretučen, iz za sada nepoznatih razloga.