Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Lekar slao tuđe uzorke na analizu

Lekar specijalista Odeljenja za urologiju kraljevačkog Zdravstvenog centra "Studenica" uhapšen je zbog zloupotrebe službenog položaja, saopšteno je danas iz policije.

Odobren premeštaj Olivera Ivanovića

Sudije Euleksa prihvatile su zahtev lidera SDP-a Olivera Ivanovića, koji se sumnjiči za zločine nad Albancima, da bude prebačen iz zatvora u Prištini u Kosovsku Mitrovicu, rekao je danas njegov branilac Nebojša Vlajić.

Ministar za nastavu na bosanskom bez razdvajanja dece

Ministar prosvete Srbije Tomislav Jovanović rekao je danas u Novom Pazaru da je sa direktorima osnovnih i srednjih škola u tom gradu razgovarao o načinima organizovanja nastave na bosanskom jeziku od naredne školske godine.

Konkurs za obuku 480 policajaca

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije raspisalo je konkurs za upis 480 polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici.

Glamočić: Uskoro naknade za mlekare

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Dragan Glamočić danas je najavio da će mlekari ubuduće plaćati naknade kao što to čine njihove kolege u Evropskoj Uniji.

16 srpskih sudija konkuriše za sud u Strazburu

Za sudiju Evropskog suda za ljudska prava iz Srbije konkurisalo je 16 kandidata, a spisak sa tri imena koji će biti poslat Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope, koja donosi konačnu odluku, trebalo bi da bude sastavljen najkasnije do 21. marta.

Japan - tri godine posle cunamija

Japan danas obeležava treću godišnjicu pogubnog zemljotresa i cunamija u kojima je gotovo 19.000 ljudi poginulo ili nestalo, katastrofe ogromnih razmera koja je opustošila priobalna područja i izazvala nuklearnu krizu.

I dalje ni traga nestalom malezijskom avionu

Američka mornarica uputila je i drugi vojni brod - razarač "Kid", u potragu za avionom Boing 777-200 malezijske vazduhoplovne kompanije nestalim u subotu u Južnom Kineskom moru.