Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Poginuo ministar policije Somalije

Ministar unutrašnjih poslova Somalije Abdišakur Šeik Hasan ubijen je u napadu žene bombaša samoubice, saopštava mirovna misija Afričke unije.

Bez dogovora policije i Vlade

Predstavnici Policijskog sindikata Srbije danas nisu postigli dogovor sa Ministarstvom unutrašnjih poslova o poboljšanju materijalnog položaja policajaca, izjavio je predsednik PSS Veljko Mijailović.

Osnivanje BANU protiv propisa Srbije

Osnivanje Bošnjačke akademije nauka i umetnosti (BANU) suprotno je propisima Republike Srbije i država će preduzeti mere u skladu sa zakonom, izjavio je mininistar prosvete Žarko Obradović.

Ubio se u ruskom ruletu sa psom

U ovom slučaju vlasnik psa bio bi kažnjen za zlostavljanje životinja da na kraju nije završio gore od psa na kojeg se namerio. Amerikanac Rasel Litl je, naime, igrajući ruski rulet protiv psa na kraju upucao sebe.

Produžena nastava u oko 100 škola

Učenici od prvog do osmog razreda osnovnih škola u Srbiji danas završavaju školsku godinu, u skladu s kalendarom školskih aktivnosti Ministarstva prosvete i nauke.

Nacionalni savet Mađara protiv medijske strategije

Lider Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor i predsednik Nacionalnog saveta Mađara Tamaš Korhec usprotivili su se ideji da i mediji na jezicima nacionalnih manjina u Srbiji treba da budu privatizovani.

Zašto su loše vesti privlačnije

Dobre vesti gube u trci sa lošim vestima. Čitaoci kažu da im nedostaje više pozitivnih sadržaja, ali ipak ne negiraju da više čitaju vesti o negativnim događajima.

Prvo bekstvo iz zatvora na Klisi

Đuro O. (24) iz Ravnog Sela kod Vrbasa prvi je zatvorenik koji je uspeo da pobegne iz Okružnog zatvora na Klisi od kako je ta zatvorska ustanova izgrađena 1986.

Kućni pritvor za proneveru miliona

Zbog pronevere i navođenja na overu neistinitog sadržaja u produženom trajanju, Darko Ilić (38) iz Kuršumlije osuđen je na 15 meseci kućnog pritvora.

Klintonova ne ide u Svetsku banku

Stejt department je demantovao izveštaj da državna sekretarka SAD Hilari Klinton pregovara sa Belom kućom o prelasku na funkciju predsednice Svetske banke.

U oluji stradalo više od 30 ljudi

Tropska oluja "Sarika" počela je danas da se povlači sa Filipina, gde je odnela najmanje šest života, dok je 27 ljudi nestalo u moru, a mnoga naselja su ostala poplavljena, izjavili su spasioci.

Homen: U Srbiji nema cenzure

Lepo je kad svi ministri misle isto i kad štitimo vladu, ali cenzura nije nešto što priliči Srbiji u ovom veku, u ovom stepenu evropskih integracija, gde smo daleko odmakli, izjavio je koordinator za odnose s javnošću Vlade Srbije Slobodan Homen.

Klintonova želi Stros Kanovo mesto

Američka državna sekretarka Hilari Klinton dogovara se sa Belom kućom o odlasku na mesto šefa Svetske banke, javlja Rojters, pozivajući se na izvore u Vašingtonu.

Specijalni tužilac za "žutu kuću"

Evropska unija odlučila je da imenuje specijalnog tužioca i posebni tim koji će biti zaduženi za istragu o navodima iz izveštaja Dika Martija, uključujući trgovinu organima i umešanost najviših kosovskih zvaničnika i bivših komandanata OVK u organizovani kriminal.

Dinar jači 67 para

Dinar je danas ojačao prema evru za 0,68 odsto, tako da je zvanični srednji kurs 98,23 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.