Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Analitičari: "Grom" nije presekao puteve droge

Policijske akcije "Grom" i "Grom 1" jesu ozbiljne, ali one nisu presekle glavne puteve narko dilera i bez jakog pravosuđa neće imati efekata, ocenjuju kriminolozi Zlatko Nikolić i Dobrivoje Radovanović.

"BIA protivustavno prisluškuje građane"

Ustavni sud Srbije proglasio je neustavim tri odredbe Zakona o Bezbednosno-informativnoj agenciji (BIA) koje se tiču prisluškivaja i nepovredivosti tajnosti pisama i ostavio zakonodavcu rok od četiri meseca da osporene članove usaglasi sa Ustavom.

Grom udario u crkvu, osmoro mrtvih

U prestonici Malavija Lilongveu je u udaru groma u jednu crkvu poginulo osmoro ljudi, uključujući jedno dete, saopštilo je Ministarstvo zdravlja u toj zemlji.

Zloupotreba azila ugrožava bezvizni režim

Evropska komisija je u izveštaju o bezviznom režimu za Zapadni Balkan ocenila da je u 2012. i 2013. godini "zloupotreba azila i dalje ugrožavala režim bez viza između Zapadnog Balkana i Evropske unije".

Ponovo poskupljenje goriva u Srbiji

Gorivo u Srbiji će, kako se očekuje, poskupeti do četiri dinara po litru u prvim danima Nove godine, i to zbog usklađivanja akciza na naftne derivate, koje određuje država.

Erdoganov sin pobegao u Gruziju

Bilal Erdogan, sin turskog premijera Tajipa Erdogana, pobegao je u Gruziju nakon vesti o tome da je turski sud izdao nalog za njegovo hapšenje.

U Novom Pazaru dva puta hapsili iste osumnjičene

Novopazarska policija danas je u akciji "Grom" dva puta hapsila istu trojicu osumnjičenih za nelegalno držanje oružja, jer je tužilaštvo u Novom Pazaru prvobitno naložilo da im se ne odredi policijsko zadržavanje do 48 sati i da se primeni redovan postupak.

Zemljotres kod Antalije

Zemljotres magnitude šest stepeni dogodio se danas u Sredozemnom moru, južno od turske oblasti Antalije, pri čemu do sada nije prijavljeno da je bilo žrtava ili materijalne štete.

Dačić: Nikolića treba kandidovati za Nobela

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić trebalo je da bude kandidat za Nobelovu nagradu, jer je on predložio razgovor sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem i stajao iza svega toga, rekao je danas premijer Srbije Ivica Dačić, reagujući na Nikolićevu izjavu da neće podržati njegovu kandidaturu za to međunarodno priznanje.

Kikindske, ipak, danas izašle

Nedeljnik Kikindske danas je ipak izašao iz štampe, posle brojnih protesta i osuda koji su usledili kada prvi put za 15 godina nije stigao na kioske u redovnom terminu.

U SAD od 1. januara kofi šopovi

U SAD se 1. januara otvaraju prvi kofi šopovi gde će marihuana moći da se slobodno kupuje, u američkim državama Vašington i Kolorado, gde je legalizovana upotreba kanabisa.

Oslo najskuplji, Mumbaj najjeftiniji

Najjeftiniji grad u svetu je Mumbaj u Indiji, a zatim slede južnoafrički Kejptaun i poljska prestonica Varšava. Titulu najskupljih gradova u svetu ponele su četiri nordijske prestonice, na čelu sa Oslom, zatim slede Kopenhagen, Stokholm i Helsinki.