Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Čuvao 29 ženskih leševa

Ruska policija saopštila da je pronašla 29 mumija u domu poznatog istoričara koji je uzimao leševe s groblja i oblačio ih u žensku odeću pokupljenu iz grobova.

Dinar sutra jači za 11 para

Pad dinara će, posle 11 dana, biti zaustavljen jer će srpska nacionalna valuta sutra ojačati za 11 para ili 0,1 odsto, a zvanični srednji kurs će biti 102,1965 dinara za jedan evro.

Zapalio ženu i sebe

Jedan Bugarin (50) polio je benzinom automobil u kom se nalazila njegova supruga i potom ga zapalio - i to naočigled roditelja žene i njihovog četrnaestogodišnjeg sina.

Traže da odu u zatvor da bi preživeli

Čak 125 radnika surduličke fabrike elektro motora za automobilsku industriju "RS Partners Pes", koji su u štrajku zbog neisplaćenih zaostalih zarada, traže od ministarke Snežane Malović da zajedno sa svojim porodicama budu osuđeni na zatvorske kazne da bi preživeli.

FOTO: Repriza parade iz 1941. u Moskvi

Ruski vojnici u uniformama sovjetske Crvene armije marširali su danas Crvenim trgom u znak sećanja na legendarnu paradu 1941. godine sa koje su vojnici otišli direktno na front.

Ugašen "Nolit"

Šest godina posle privatizacije, izdavačka kuća "Nolit" prestala je sa radom.

Potpisana Deklaracija o izbeglicama

Ministri spoljnih poslova Srbije, Crne Gore, Hrvatske i BiH potpisali su u ponedeljak u Beogradu zajedničku deklaraciju kojom se četiri države obavezuju na pronalaženje rešenja za preostale raseljenje i izbegle u regionu.

Carnex pomaže opstanak svinjarstva

Kompanija Carnex i Udruženje proizvođača svinja iz Vrbasa potpisali su ugovor o realizaciji programa organizovane proizvodnje svinja čiji je cilj da se sačuvaju domaći proizvođači svinja, te osposobe za opstanak u narednim godinama.

Merkelova najavila poreske olakšice

Nemačka kancelarka Angela Merkel saopštila je da je vlada postigla dogovor o poreskim olakšicama u iznosu od šest milijardi evra, kao vid "zahvalnosti" građanima za teret koji podnose zbog još aktuelne dužničke krize u Evropi.

Zbog azilanata prazne učionice u Banji Koviljači

Svega 10% od ukupnog broja đaka danas je došlo u osnovnu školu u Banji Koviljači, čime je potvrđena najava roditelja da svoju decu neće puštati dok se u ovom mestu ne reši problem prekobrojnih azilanata i stranih državljana koji tu borave ilegalno.

Kolumbija: 29 mrtvih u odronu

Na severozapadu Kolumbije poginulo je najmanje 29 ljudi, kada se zbog jake kiše obrušila zemlja na kuće u jednom gradiću.

Ortega ponovo vlada Nikaragvom

Bivši vođa sandinističkog pokreta u Nikaragvi Danijel Ortega u velikom je vođstvu na predsedničkim izborima u toj zemlji, dok sa terena stižu izveštaji o protestima i ometanju međunarodnih posmatrača da rade svoj posao.

Ban Ki-mun: Povećano nasilje nad Srbima

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki-mun izrazio je zabrinutost zbog pogoršanja bezbednosne situacije na Kosovu, ističući da se broj nasilnih incidenata protiv srpskog stanovništva povećao nakon pokušaja kosovskih vlasti da uspostave kontrolu na administrativnim prelazima na severu pokrajine.